ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα: Η εγκατάλειψη θύματος δεν αποτελεί είδηση…

 

Τροχαίοι Τραυματισμοί με Εγκατάλειψη 
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ     ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

22 τροχαία με τραυματισμό (τα 4 θανατηφόρα) και εγκατάλειψη με 25 θύματα

                     

   Θύματα 25 (νεκροί 4)     Οδηγοί & επιβάτες ΙΧ: 9

                                                 Πεζοί: 8

                                                 Οδηγοί μοτο: 7

                                                 Ποδηλάτες: 1

                                                Στα θύματα περιλαμβάνονται 5 Ανήλικοι (4 πεζοί μέσα σε διάβαση & 1 επιβάτης ΙΧ)

   Δράστες 23                         Οδηγοί ΙΧ:  18 (πιθανή εμπλοκή ενός ακόμα)

                                                  Οδηγοί μοτο:  4 (+ενας επιβάτης)  

                                                  Συνελήφθησαν: 8

                                                  3 στερούνταν άδειας οδήγησης και οι 2 απ αυτούς οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλΈχουν περάσει δέκα χρόνια αφότου o SOS Τροχαία Εγκλήματα ξεκίνησε την, χωρίς αποτέλεσμα προσπάθεια η εγκατάλειψη θύματος τροχαίου να σταματήσει να θεωρείται πλημμέλημα (άρθρο 43 του ΚΟΚ) και οι δράστες οδηγοί να απολαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση χωρίς καμιά ουσιαστική συνέπεια εφόσον δεν υπόκεινται όπως όλοι οι άλλοι πολίτες στη διάταξη περί Έκθεσης (Άρθρο 306  του Ποινικού Κώδικα) που προβλέπει ουσιαστικές ποινές γι αυτήν την ιδιαίτερης απαξίας πράξη.


Υπομνήματα προς Υπουργούς, παρεμβάσεις στη Βουλή, Δημοσιότητα, μέχρι σήμερα δεν στάθηκε δυνατόν να συγκινήσουν τους αρμόδιους. Η πολιτεία συνεχίζει να κλείνει το μάτι στο πιο επιθετικό κομμάτι των οδηγών με την απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά λέγοντας τους στην ουσία «κάντο και δεν θα πάθεις τίποτα».


Στις συνεχείς διαρροές περί επικείμενων αλλαγών στον ΚΟΚ, διαρροές που επαναλαμβάνονται εδώ και μια δεκαετία, με αγαπημένο διακομιστή τα προσκείμενα στην αυτοκινητοβιομηχανία ΜΜΕ βλέπουμε συχνά «αποκλειστικές ειδήσεις» για τις «επερχόμενες αλλαγές», είτε πως για τις παραβάσεις «δεν θα τιμωρείται το αυτοκίνητο» (δεν θα αφαιρούνται πινακίδες!) είτε για την «ψηφιοποίηση των προστίμων» αλλά κουβέντα για την κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ και άλλα ουσιαστικά ζητήματα που θα συμβάλουν ουσιαστικά στον περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων και των θυμάτων τους.


22 τροχαία με τραυματισμούς και εγκατάλειψη εκ των οποίων τα τέσσερα θανατηφόρα καταγράψαμε το πρώτο τρίμηνο του 2024 ψάχνοντας στο διαδίκτυο. Προφανώς δεν είναι όλα. Καμιά κρατική υπηρεσία δεν δημοσιοποιεί παρόμοια στοιχεία, ενώ ακόμα και τα μεγάλα ΜΜΕ δεν αναφέρουν το σύνολο των περιπτώσεων. Αδύνατον βέβαια είναι να βρείς πληροφορίες για την εξέλιξη της υγείας των τραυματιών και εξαιρετικά σπάνιο να μάθεις αν οι δράστες συνελήφθησαν. Η εγκατάλειψη θύματος (εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων) δεν αποτελεί είδηση.


Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΔΟΔΤΡΩΜΑΤΟΣ


19  Μαρτίου, Ιωάννινα: Τραυματισμός δύο 15χρονων πεζών σε τροχαίο με

εγκατάλειψη

Το βράδυ σε κεντρικό δρόμο, συμβολή Μεγάλου Αλεξάνδρου & Πετροπουλάκη, οδηγός ΙΧ παρέσυρε, τραυμάτισε και εγκατέλειψε δύο 15χρονες πεζές από τη Γερμανία που βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

και πολλά άλλα ανάλογα συμβάντα ,δείτε εδώΑντί επιλόγου: Η εγκατάλειψη θύματος δεν αποτελεί είδηση…


3 Νοεμβρίου 2023 στις 9 κ 30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, Σταδίου και Πεσματζόγλου ο οδηγός ενός SEAT Leon παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε μια πεζή γυναίκα. Η είδηση ΔΕΝ δημοσιεύτηκε πουθενά!!! Μόνο στο zougla.gr καταγράφτηκε σαν τραυματισμός πεζής με εγκατάλειψη.


Ο οδηγός αφού χτύπησε την γυναίκα κατέβηκε απο το όχημα την τράβηξε στην άκρη και συνέχισε τον δρόμο του. Μάταια πεζοί και μοτοσικλετιστές προσπαθούσαν να τον σταματήσουν. Ο αριθμός του αυτοκινήτου του δράστη δόθηκε απο τους παρόντες την ίδια στιγμή στην Τροχαία η οποία επι ένα και πλέον μήνα ΔΕΝ μπορούσε να τον βρεί στο σπίτι του.


Μιας και η Τροχαία δεν μπορούσε να τον βρεί μετά τον ένα μήνα ο δράστης εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του στην Τροχαία και φυσικά αφέθηκε ελεύθερος και με το δίπλωμα του εν αναμονή της ολοκλήρωσης της ανακριτικής διαδικασίας που αισίως θα οδηγήσει στην απαγγελία δύο κατηγοριών σε βαθμό Πλημμελήματος: Ανθρωποκτονία από Αμέλεια & Εγκατάλειψη θύματος.  Πέντε+ μήνες μετά η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στην Τροχαία που περιμένει επισήμως το πόρισμα του Ιατροδικαστή… Αν αναρωτιέστε γιατί δεν σταματούν τα τροχαία ακούστε την Ρούλη Χριστοπούλου, κόρη του θύματος και τον Γιώργο Κουβίδη, πρόεδρο του SOS Τροχαία Εγκλήματα να μιλάνε στον Πάνο Χαρίτο στο Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]