ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Γιατί πρέπει να βάζω βενζίνη στο αυτοκίνητο μόνο τη Δευτέρα -Ο άγραφος κανόνας


 Ένας από τους τρόπους που μπορούμε να επιστρατεύσουμε ώστε να μειώσουμε το κόστος κίνησης ενός αυτοκινήτου είναι να επιλέγουμε προσεκτικά την ημέρα ανεφοδιασμού του σε ένα πρατήριο καυσίμων.


Αν μέχρι σήμερα νομίζατε ότι όλες οι ημέρες της εβδομάδας είναι ίδιες και ως εκ τούτου ιδανικές για να επισκεφθείτε ένα βενζινάδικο και να ανεφοδιάσετε το αυτοκίνητό σας τότε ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε.


Μια έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα ενδεχομένως μπορεί να εντοπίσει κανείς παρατηρώντας σε καθημερινή βάση τις τιμές των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Αναλύοντας τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της, η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών βενζίνης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπάρχουν μικρές αλλά για κάποιους σημαντικές διακυμάνσεις, οι οποίες μάλιστα δεν οφείλονταν σε αυξομειώσεις των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού».


Αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία για τις τιμές της βενζίνης, η εφαρμογή διαπίστωσε ότι η Δευτέρα προσέφερε σταθερά τη χαμηλότερη μέση τιμή βενζίνης και είναι η καλύτερη μέρα για φουλάρισμα.Ωστόσο, τα ευρήματα της έκθεσης αποκάλυψαν ότι η Παρασκευή, συνήθως μια από τις πιο ακριβές ημέρες για την βενζίνη, είναι τώρα μία από τις φθηνότερες. Αυτή η απροσδόκητη ανακάλυψη έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες αναφορές και υποθέσεις ότι οι οδηγοί θέλουν να γεμίσουν την Παρασκευή για να προετοιμαστούν για τις δραστηριότητες και τις δουλειές του Σαββατοκύριακου.

Αν και υπάρχει διακύμανση στις ημερήσιες τιμές της βενζίνης, το ιδανικό είναι να βάζετε βενζίνη στην αρχή ή το τέλος της εργάσιμης εβδομάδας, τη Δευτέρα ή την Παρασκευή. Μετά τη Δευτέρα, η Κυριακή είναι η φθηνότερη μέρα για γέμισμα του ντεπόζιτου.


Ιστορικά, το Σαββατοκύριακο - συγκεκριμένα το Σάββατο - ήταν η χειρότερη μέρα για αγορά καυσίμων. Έτσι, είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε ότι η Πέμπτη είναι μακράν η πιο ακριβή μέρα για αγορά βενζίνης.


Το Σάββατο εξακολουθεί να είναι μια «ακριβή» ημέρα στα βενζινάδικα, συν το ότι είναι μια πολυάσχολη μέρα για το προσωπικό, με ουρές και κίνηση. Ακόμα, τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να αποφεύγετε τις αντλίες των βενζινάδικων στα μέσα της εβδομάδας, καθώς η Τετάρτη είναι πλέον η δεύτερη πιο «ακριβή» ημέρα μετά την Πέμπτη.

πηγή carnadmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]