LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ/Ιωάννινα:Επισκέψεις ....

 


Επίσκεψη αντιπροσωπεειών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΛΑΙΚΗ  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΔΕΥΑΙ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Την Λαϊκή Αγορά των Αμπελοκήπων και την ΔΕΥΑ Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Τρίτη 28/05/2024,με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. οι  Βασίλης Οικονόμου, Δημήτρης Χαρίσης, Φίλλιπος Φίλιος και Τριαντάφυλλος Αλμπάνης,. 

Τα μέλη της αντιπροσωπείας στην διάρκεια της επίσκεψης τους στην Λαϊκή Αγορά των Αμπελοκήπων συνομίλησαν με πολίτες και παραγωγούς για τα θέματα της ακρίβειας των τροφίμων που αποτελούν σοβαρό πλήγμα για τις οικογένειες καθώς και για το υψηλό κόστος παραγωγής που έχουν οι αγρότες  επισημαίνοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για ένα νέο μοντέλο αγροτικής πολιτικής με τον παραγωγό στο επίκεντρο, με προτάσεις για την μείωση του ΦΠΑ στο καύσιμα, την υποστήριξη της γεωργίας με νέες τεχνολογίες, τα προγράμματα μείωσης του κόστους παραγωγής, την ενίσχυση των τεχνικών έργων υποδομών και το πρόγραμμα επιδότησης αγροτικών μηχανημάτων, ώστε να δημιουργηθούν ενοϊκές συνθήκες και κίνητρα για την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο και τα χωριά.

 Στην επίσκεψη στην ΔΕΥΑΙ συζήτησαν με την διοίκηση τα τρέχοντα θέματα της επιχείρησης και είχαν μακρά συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των εργαζομένων και μέλη του συνδικαλιστικού τους φορέα. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν  για  την άδικη μισθολογική αντιμετώπιση που έχουν με την  αναδρομικότητα  καθώς και για το μείζον πρόβλημα που δημιουργεί η επιχειρούμενη από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλαγή του  θεσμικού πλαισίου με την συνένωση των ΔΕΥΑ ανά περιφέρεια, την μεταφορά πόρων των ΔΕΥΑ σε εργολαβίες και ιδιώτες επιχειρηματίες. Η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι απόλυτα αντίθετος με τις επιχειρούμενες αλλαγές που φέρνει η Ν.Δ. επιβάλλοντας την επιχειρηματική εκμετάλλευση ενός δημόσιου αγαθού με απρόβλεπτες δυσμενείς επιπτώσεις στους καταναλωτές με ανεξέλεγκτα τιμολόγια στο νερό .

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε την Τετάρτη 29/05/2024, αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αποτελούμενη από τους Βασίλη Οικονόμου και Δημήτρη Χαρίση, Ν. Τσουκάνη και Τριαντάφυλλο Αλμπάνη,. 


Η επίσκεψη στις Διοικητικές Υπηρεσίες, την Επιτροπή Ερευνών (ΕΛΚΕ) και την Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήτα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα με την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, επιταχύνοντας την πτώση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους φοιτητές και την κοινωνία. 


Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. σημείωσε ότι τα δημόσια Πανεπιστήμια στη χώρα μας, έχουν υψηλό εκπαιδευτικό, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, μαστίζονται όμως από την υποχρηματοδότηση. Η δε ψήφιση της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστήμων αναμένεται να φέρει και νέες μειώσεις στον αριθμό των φοιτητών στα περιφερειακά πανεπιστήμια 


Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει παρουσιάσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν σαν στόχο την ανασύσταση, σε στέρεες βάσεις, του δημόσιου Πανεπιστημίου. Μεταξύ αυτών των πρωτοβουλιών είναι: 


«Διπλασιασμός του αριθμού μελών ΔΕΠ σε βάθος τετραετίας με 2.000 διορισμούς ανά έτος. 

Διπλασιασμός της χρηματοδότησης σε βάθος 4ετίας

Επαναφορά και αυστηρή τήρηση του Νόμου για την άμεση αναπλήρωση θέσεων μελών ΔΕΠ που συνταξιοδοτούνται

Αύξηση διοικητικού προσωπικού τουλάχιστον κατά 15%

Δωρεάν λειτουργία/φοίτηση στα Προγράμματα μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), κάλυψη με δημόσια δαπάνη των ανελαστικών τους εξόδων με 10 εκ. ευρώ ανά έτος.

Ειδική χρηματοδότηση και στελέχωση των Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων ( ΠΕΚ τώρα ΠΑΚΕΚ) 

Διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε όλα τα Α.Ε.Ι. 

Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, 

Διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Φοιτητικής Στέγης  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]