LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα:Αντιμετώπιση μεγάλης αγροτοδασικής πυρκαγιάς με ρεαλιστικές ενέργειες καταστολής! Με απόλυτη επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής[βίντεο-φωτό]


Εντυπωσιακή άσκηση  πραγματοποιήθηκε  από την ΠΕ.ΠΥ.Δ Ηπείρου  για την  αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024».Η άσκηση έλαβε χώρα  στα Ιωάννινα σήμερα στις 10.00 το πρωί .

Η  εν λόγω  άσκηση  διεξήχθη υπό το πλαίσιο σεναρίου επιχειρησιακής αντιμετώπισης μεγάλης αγροτοδασικής πυρκαγιάς και υλοποιήθηκε  με ρεαλιστικές ενέργειες καταστολής στο τακτικό επίπεδο με εμπλοκή τόσο των δυνάμεων-πόρων του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και των δυνάμεων-πόρων των εμπλεκόμενων φορέων που συνέδραμαν  το Πυροσβεστικό Σώμα.

Δείτε στο βίντεο  που ακολουθεί   τι δήλωσε  στα τοπικά ΜΜΕ ο  Συντονιστής Υποστράτηγος Μπόκας Χριστόφορος

Εικονολήπτης Ιορδάνης Ιωαννίδης

Μοντάζ Παναγιώτης Τσάλλος

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν  να διαπιστωθεί σε ρεαλιστικές συνθήκες ο βαθμός επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων.

Προκειμένου  μάλιστα η άσκηση να προσεγγίζει κατά το δυνατόν τις πραγματικές συνθήκες επέμβασης, επιλέχθηκε ως χώρος διεξαγωγής της  τα όρια της περιοχής Αμπελιών Σταυρακίου και του οικισμού της Πεντέλης στα Ιωάννινα.


Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς  ήταν  στον λόφο Ψηλογορίτσας σε χορτολιβαδική – δασική έκταση η οποία βρίσκεται σε όρια ζώνης μίξης δάσους- αραιοκατοικημένου αστικού ιστού, με σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος όπως το Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος (Άσυλο Ανιάτων) και του Περιαστικού δάσους Ιωαννίνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]