LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η Ταξική Πορεία ...για το εργατικό δυστύχημα στην Αρίστη Ζαγορίου


 Ο θάνατος του  60χρονου εργάτη που καταπλακώθηκε από χώματα σε έργο αποχέτευσης είναι άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα με τα περιστατικά να αυξάνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.  Αυτά είναι τα αποτελέσματα  της  δουλειάς σε συνθήκες υπερεκμετάλλευσης των εργατών με εξαντλητικά ωράρια,  εντατικοποίηση της εργασίας και παντελή  έλλειψη μέτρων προστασίας, που επιβάλλονται προκειμένου να αυξήσει η εργοδοσία τα κέρδη της. Τα νομοσχέδια Χατζηδάκη - Γεωργιάδη που ψήφισε η κυβέρνηση για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, δίνουν το ελεύθερο στην εκάστοτε εργοδοσία να καταπατά κάθε εργασιακό δικαίωμα επιβάλλοντας βάρβαρες συνθήκες εργασίας την ίδια ώρα που στοχοποιούν τα σωματεία και καταστέλλουν κάθε εργατική κινητοποίηση.

Να μην δεχτούμε να  είμαστε αναλώσιμοι για τα κέρδη τους.

 Να συγκροτήσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στην αντεργατική πολιτική που υπονομεύει τις συνθήκες ζωής μας και οδηγεί μέχρι και στο θάνατο.

 Να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία κάνοντάς τα εργαλεία πάλης και να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, ανθρώπινα ωράρια, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]