LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ελλάδα-Βουλγαρία σε χρόνο ρεκόρ -Πότε τελειώνει ο νέος δρόμος που φέρνει πιο κοντά τις δύο χώρες

 


Προχωρά ο οδικός άξονας που θα συνδέσει τη Βουλγαρία με την Εγνατία Οδό, καθιστώντας ευκολότερες τις μετακινήσεις των πολιτών και ενισχύοντας τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


Γρήγορα και με υψηλά επίπεδα ασφαλείας θα μετακινούνται οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα στη Βουλγαρία μόλις υλοποιηθεί ο Διασυνοριακός Άξονας Ξάνθη-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τμήμα του οποίου βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση.


Στον εν λόγω οδικό άξονα αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της παρουσίασης των σημαντικών έργων που υλοποιούνται στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο δρόμος από την Ξάνθη μέχρι τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι συνολικού μήκους 50 χλμ. και η αρμοδιότητα για τη μελέτη και την κατασκευή του έχει ανατεθεί στην Εγνατία Οδό.


Mε την κατασκευή του θα συνδεθεί το Σμόλιαν και το Ρούντοζεμ της Βουλγαρίας με τον οδικό άξονα προς Ξάνθη, μέσω της υφιστάμενης οδού, και κατ’ επέκταση με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού.


Η κατασκευή του άξονα γίνεται τμηματικά στην τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο, με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με την διαθεσιμότητα των πόρων, όπως επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.


Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για δύο τμήματα του άξονα, το τμήμα Δημάριο – Σύνορα, μήκους 8 χλμ., το οποίο ολοκληρώνεται μέχρι τέλους του 2024, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης το τμήμα Μελίβοια – Δημάριο, μήκους 10,5 χλμ.


Όσον αφορά την αναβάθμιση των υπόλοιπων τμημάτων του άξονα, προγραμματίζεται να γίνει εντός της τρέχουσας χρηματοδοτικής περιόδου 2021-2027.


Σχετικά με τη Γέφυρα Γ3, στο 8ο χλμ Ξάνθης – Εχίνου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ενημέρωσε πως αυτή είναι ενταγμένη στη μελέτη του τμήματος Ξάνθη – Δημάριο.


«Σύμφωνα με ενημέρωση της Εγνατίας Οδού ΑΕ, η μελέτη έχει παραδοθεί, πριν από ένα χρόνο, στην Περιφέρεια. Υπάρχει ωριμότητα να δημοπρατηθεί η γέφυρα, με τον ισόπεδο κόμβο. Αναμένεται η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, και στη συνέχεια η Εγνατία Οδός ΑΕ είναι έτοιμη να την δημοπρατήσει», σγημείωση

πηγή caranadmotor.grπηγή caranadmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]