LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Περιοδεία της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ σε Σταθμούς Πυροσβεστικής στα Ιωάννινα




Κλιμάκιο της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Γιαννάκο, Ανθυποπυραγό ε.α. και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων και τον Σταθμό Πυροσβεστικής στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε και συνομίλησε με πυροσβέστες καθώς και με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου.


Στην περιοδεία, επίκεντρο της συζήτησης ήταν η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στην Βουλή για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ενώ και οι ίδιοι οι πυροσβέστες στάθηκαν στα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ιδιαίτερα απασχόλησε την συζήτηση η έλλειψη σε προσωπικό, η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα επίγεια μέσα κατάσβεσης της φωτιάς και ιδιαίτερα τα οχήματα. Άλλωστε ανάμεσα στα διαχρονικά αιτήματα τους είναι η πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και  η ανανέωση του στόλου των οχημάτων καθώς είναι παλιά, πολλά από αυτά ασυντήρητα και, επομένως, επικίνδυνα για τις μετακινήσεις των πυροσβεστών. Τέλος, στάθηκαν στο μεγάλο πρόβλημα των μετακινήσεων τους σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, για αρκετές μέρες, χωρίς να λύνεται με αξιοπρεπή τρόπο το πρόβλημα της διαμονής και της τροφοδοσίας τους. Αντίστοιχο πρόβλημα είναι και οι μεταθέσεις, όπου ανά πάσα στιγμή μπορούν όλοι να μετακινηθούν σε κάθε σημείο της χώρας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών στα Γιάννενα παρέδωσε έγγραφα τα αιτήματα του σωματείου στο κλιμάκιο του κόμματος .



Στην συζήτηση ο Κώστας Γιαννάκος τόνισε, μεταξύ άλλων,  ότι “Το ΚΚΕ διαχρονικά, αταλάντευτα αναδεικνύει τα προβλήματα του κλάδου, μέσα και έξω από την Βουλή, όπως και με την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Μόνο με  ΚΚΕ δυνατό μπορούν να βρουν απάντηση τα εκρηκτικά προβλήματα του πυροσβεστικού σώματος, γιατί μόνο το ΚΚΕ σταθερά, αναδεικνύει την ρίζα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα, στα Γιάννενα όσο και Πανελλαδικά. Είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, όλων των άλλων κυβερνήσεων, της ΕΕ που και την αντιπυρική προστασία την αντιμετωπίζει στους μύλους  του κόστους- οφέλους. Αυτή η πολιτική, με την χρόνια υποχρηματοδότηση έχει προκαλέσει τεράστιες ελλείψεις σε πυροσβέστες, επίγεια μέσα, αλλά κύρια ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικές ζώνες για μία ακόμα χρόνια. Η γη, τα δασικά συστήματα, τις  υποδομές από τις κυβερνήσεις όλες τις προηγούμενες αλλά και τη σημερινή αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα για την ενίσχυση των κάθε φορά επενδυτικών επιδιώξεων και της κερδοφορίας των κατασκευαστικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι ως κοινωνικό αγαθό. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο οι προειδοποιήσεις του λαού, των πυροσβεστών, του κόμματος μας για τους κινδύνους, για τις μεγάλες καταστροφές  στο περιβάλλον, στις περιουσίες του λαού και της ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των πυρκαγιών δεν παίρνονται υπόψη  από όλες τις κυβερνήσεις. Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις συνεχίζουν να δίνουν βάρος στην κατάσβεση και όχι στην πρόληψη, ενώ δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την οργάνωση των επίγειων δυνάμεων και την πρόληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.”



Στη συνέχεια ανέφερε ότι “μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα με ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών της 9ής Ιούνη, και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις αλλά και εκεί που ανατρέπονται, στο δρόμο του αγώνα”. Κάλεσε τους πυροσβέστες να δυναμώσουν, να μαζικοποιήσουν τον αγώνα, την διεκδίκηση τους, μαζί με το λαό. “ Στην κάλπη να εκφράσετε και τη δυσαρέσκεια σας με ισχυρό ΚΚΕ αλλά και τη διεκδίκηση! Όσο με τη στάση μας εγκρίνουμε  την πολιτική της ΝΔ, θα έρχονται και χειρότερα. Να “κοντύνουμε” την ΝΔ με όσο πιο ισχυρό ΚΚΕ γίνεται”, κατέληξε .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]