LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων :Εργοδοτικό έγκλημα στα Γιάννενα

 


Σήμερα το πρωί συντελέστηκε άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στην Αρίστη Ζαγορίου. Ο συνάδελφος μας ο Βασίλης , οικοδόμος ενεργό μέλος του συνδικάτου μας, εργαζόταν μαζί με άλλους συναδέλφους στην εταιρεία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ  ΑΤΕ» σε έργα αποχέτευσης. 

Στο έργο  στο οποίο έχασε την ζωή του ο συνάδελφός μας και τραυματίστηκε σοβαρά ακόμα ένας όπως διαπιστώθηκε από την άμεση παρέμβαση των στελεχών του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Εργατικού Κέντρου και του προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας δεν υπήρχε το παραμικρό μέτρο προστασίας για να προστατευτεί  η ζωή των συναδέλφων μας.

Ευθύνες για το σημερινό έγκλημα έχουν ,η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία, η Περιφέρεια Ηπείρου σαν εποπτεύουσα του έργου (προϋπολογισμού 1.800.000ευρώ), το ΣΕΠΕ και η παντελή έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών.

Αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ότι μπροστά στα κέρδη τους, δεν λογαριάζουν τη ζωή των εργατών. Οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς , η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί,  το κυνήγι του κέρδους είναι αυτά που οδηγούν στα εργοδοτικά εγκλήματα. 

Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι οι χώροι δουλειάς έχουν γίνει παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους του κλάδου με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και διαχρονικά όλων των προηγούμενων. Είναι όλοι τους υπεύθυνοι για την υποστελέχωση του Σώματος επιθεώρησης εργασίας, είναι όλοι τους υπεύθυνοι για το αντεργατικό οπλοστάσιο που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας, για το χτύπημα του σταθερού εργασίμου χρόνου, την κατάργηση του πενθήμερου, του οχτάωρου, και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μας.  

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του συναδέλφου μας που έχασε σήμερα τη ζωή του και ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο τραυματία συνάδελφό μας, δίνοντας την υπόσχεση ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη στο εργοδοτικό έγκλημα. 

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΜΗ ΒΑΦΤΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ

ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]