ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΠAΣΟΚ:Ήλθον ,είδον και απήλθον ο υπουργός Υγείας από τα Ιωάννινα

 



Με μια ακόμη έλευση Υπουργού Υγείας στα Ιωάννινα και την επίσκεψη του στα 2 Νοσοκομεία της πόλης, ενημερωθήκαμε ως πολίτες των Ιωαννίνων για τα παρακάτω:

Οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, την εστίαση και την φύλαξη  των Νοσοκομείων δεν θα παρατείνουν την σχέση εργασίας τους, θυσιαζόμενοι στον βωμό της πλήρους και ανεξέλεγκτης ιδιωτικοποίησης. Μας ενημέρωσε δε ότι δουλειές στην Ελλάδα, στους τομείς της εστίασης και της φύλαξης, υπάρχουν πολλές!

Εξήγγειλε για ακόμη μια φορά το ‘σπάσιμο’ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπως πολλές φορές έχει γίνει στο παρελθόν… Εξακολουθεί μας είπε, να αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης όπως άλλωστε και τα τελευταία 5 χρόνια….

Για την κατασκευή του ΤΕΠ στο ΠΓΝΙ , έχουμε ένα ‘κουτσουρεμένο’ σχέδιο κατασκευής, χωρίς καμία διασφάλιση της ροής στη χρηματοδότηση.

ΔΕΝ μας ενημέρωσε όμως για:

Την υποστελέχωση των Νοσοκομείων, τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής

Τα συνεχόμενα ‘εντέλεσθαι’ των γιατρών προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε άλλα Νοσοκομεία, εξαντλώντας το προσωπικό. 

Για την αύξηση στη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων.

Σήμερα, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να απαξιώνει τον βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους – το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τους Έλληνες πολίτες να πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία τους, ο αγώνας μας για την αναγέννηση του ΕΣΥ, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]