Ευρωεκλογές 2024. Μ-Λ ΚΚΕ υποψήφιοι με καταγωγή από Ήπειρο και Λευκάδα

 


Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης στην Ευρώπη δημιουργούν συνθήκες φτωχοποίησης που απλώνονται πλέον σε όλες τις χώρες της, ανεπτυγμένες και μη. Ταυτόχρονα εξαπλώνεται στη «δημοκρατική» ΕΕ ο ακραίος αυταρχισμός, η ανοιχτή αντιλαϊκή βία, τα νέα σώματα καταστολής «έκτακτης ανάγκης» και δυναμώνουν τα αντιμεταναστευτικά, ξενοφοβικά και ρατσιστικά μέτρα και κηρύγματα. Ενώ διαρκώς προβάλλεται η θεωρία των «δύο άκρων», ο ξέφρενος αντικομμουνισμός που εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό, για να ξεπλύνει τον πρώτο. Είναι αυτή ακριβώς η αντιδραστική πολιτική που φουντώνει τα κόμματα της ακροδεξιάς και του φασισμού σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Αυστρία αλλά και τη Γαλλία και τη Γερμανία, όπου με τη στήριξη ισχυρών κύκλων της ευρωπαϊκής οικονομικής ολιγαρχίας γίνονται πλέον οι βασικοί ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων, προδιαγράφοντας μια επικίνδυνη και σκοτεινή περίοδο για την Ευρώπη και τους λαούς της.

Το οικοδόμημα της ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπο με την πιο βαθιά κρίση της ιστορίας του, κλονίζεται και εξασθενεί η ιμπεριαλιστική του συνοχή και απειλείται με περαιτέρω διάσπαση. Αυτό που εμφανίστηκε από τους θιασώτες και προπαγανδιστές του ιμπεριαλισμού σαν κάτι δημοκρατικό, σταθερό και αδιατάρακτο, ο περίφημος «ευρωμονόδρομος», η περιβόητη «Ευρωπαϊκή ενοποίηση και ολοκλήρωση», στην οποία όφειλαν οι ευρωπαϊκοί λαοί να υποταχθούν σαν μια αδήριτη πραγματικότητα, αποκαλύπτεται και καταρρίπτεται από τις εξελίξεις, σαν αντιδραστικό, σαν κάτι σάπιο, ασταθές και προσωρινό. Μπροστά στις ευρωεκλογές δυναμώνει η ανάγκη να εκφραστεί από τους λαούς η καταδίκη των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ, της ακροδεξιάς και του φασισμού, η απαίτηση για την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ.

Η λαϊκή οργή, που απλώνεται παντού, είδαμε να μετασχηματίζεται σε μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, σε μεγάλες αγροτικές, εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες στην Αγγλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, όπου τα τελευταία χρόνια ο γαλλικός λαός αντιτάχθηκε σθεναρά και ανυποχώρητα για την ανατροπή των αντιδραστικών-αντεργατικών μέτρων, κόντρα στις τρομοκρατικές κατασταλτικές επιθέσεις της κυβέρνησης Μακρόν.

 

Σε σύνολο 44 υποψηφίων από την Ήπειρο είναι οι παρακάτω σύντροφοι

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του Παντελή,  συνταξιούχος εκπαιδευτικός 

ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ του Παύλου, γιατρός 

ΒΕΛΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Χαρίτωνα,  γιατρός

ΓΡΑΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Δημοσθένη, αρχιτέκτονας 

 ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός  

ΡΑΠΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Χρήστου,  δικηγόρος 

ΣΟΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Χρήστου ,συνταξιούχος εκπαιδευτικός   

ΧΟΒΟΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη,  κτηνίατρος 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]