LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Σχόλιο ΛΑ.ΣΥ για την οριστικοποίηση του προστίμου των 180.000€ στην Περιφέρεια Ηπείρου για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Λούρο



Η οριστικοποίηση προστίμου ύψους 180.000€ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την περιβαλλοντική καταστροφή του ποταμού Λούρου προφανώς και δεν θα διορθώσει την βλάβη στο ευαίσθητο οικοσύστημα, που προκάλεσε η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου.


Αυτό ουδόλως απασχολεί την κυβέρνηση της ΝΔ, που προσπαθεί  να αποποιηθεί τις ευθύνες της για την ανεξέλεγκτη δράση των εργολάβων που ληστεύουν τον φυσικό πλούτο της χώρας, απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, βάζοντας ένα πρόστιμο στον γαλάζιο περιφερειάρχη, το οποίο όμως θα το πληρώσουν άλλοι. Σαν να μην έφτανε που η Περιφέρεια με τις επιλογές της  κατέστρεψε το οικοσύστημα του ποταμού Λούρου, τώρα οι Ηπειρώτες, καλούνται να πληρώσουν και το πρόστιμο των 180.000€ . Και «δαρμένοι και….χρεωμένοι» δηλαδή!


Αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή αλλά και η αντίστοιχη  απονομή «δικαιοσύνης»!!! δεν θα μπορούσε να συμβεί εκτός του πολιτικού πλαισίου που ευνοεί την ασύδοτη δράση εργολάβων. Πολιτικό πλαίσιο που της προσέφεραν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με τους περιβαλλοντοκτόνους νόμους που ψηφίσανε μαζί, καθώς η λεηλασία του περιβάλλοντος αποτελεί κοινή τους στρατηγική. Αυτό άλλωστε, αποτυπώνεται στην κοινή τους στήριξη στην κατάμαυρη «πράσινη μετάβαση» που επιχορηγεί την επέλαση των ΑΠΕ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο όλοι πλην ΚΚΕ στηρίζουν.


Το απύθμενο θράσος της Περιφερειακής Αρχής να υποστηρίζει εδώ και 1,5 χρόνο ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία καταστροφή με ευθύνη της, οφείλουν να το αξιολογήσουν οι ψηφοφόροι της, δηλ. το 54% το οποίο διαρκώς επικαλείται η περιφερειακή αρχή για να δικαιολογήσει το ορθό κάθε επιλογής της και να αντικρούσει την πολιτική κριτική από την ΛΑ.ΣΥ.,  όταν στριμώχνεται στη γωνία χωρίς επιχειρήματα.


Τις θεωρίες για “τις εσταβέλες και τον ποταμό που σταμάτησε τοπικά να ρέει εξαιτίας της ξηρασίας και ξαναξεκίνησε να ρέει μετά από μερικά χιλιόμετρα”, αυτά δηλαδή που ακούστηκαν  και ψηφίστηκαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για το θέμα αυτό από περιφερειακούς συμβούλους της γαλάζιας περιφερειακή αρχή αλλά και της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, οφείλουν να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης καχυποψίας, κάθε Ηπειρώτισσα-η για τις δικαιολογίες που είναι ικανή να χρησιμοποιεί η περιφερειακή αρχή αλλά και οι συνοδοιπόροι της στα κύρια ζητήματα πολιτικής στρατηγικής (από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ), για κάθε ζήτημα που ανακύπτει από εδώ και πέρα.


Είμαστε περήφανοι ως περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ που πρωτοστατούμε στην αποκάλυψη, ευρεία δημοσιοποίηση και διατήρηση στην επικαιρότητα όχι μόνο του συγκεκριμένου περιβαλλοντικού εγκλήματος της γαλάζιας περιφερειακής αρχής αλλά συνολικά της πολιτικής στρατηγικής της ΕΕ που ενώνει τις άλλες παρατάξεις και παράγει διαρκώς μεγαλύτερα ή μικρότερα περιβαλλοντικά εγκλήματα.


Ας προβληματιστούνε οι Ηπειρώτες για το γεγονός,  ότι η ίδια περιφερειακή αρχή που προσπάθησε να εξαφανίσει μια πιστοποιημένη πλέον καταστροφή όπως αυτή στο Λούρο (που η ίδια προκάλεσε), δεν έχει πρόβλημα να επινοεί φανταστικές επικείμενες καταστροφές όπως η « κατάρρευση της σήραγγας στην Εγνατία» . Και στις δύο περιπτώσεις ο στόχος είναι ίδιος: η κάλυψη των εργολάβων που λυμαίνονται τον πλούτο του ελληνικού λαού, με μεσάζοντα ΚΑΙ την ίδια.


Καλούμε την Περιφέρεια Ηπείρου να εξαντλήσει κάθε μέσο, χωρίς να χρεώσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον τους Ηπειρώτες για  αναθέσεις σε δικηγόρους , ώστε να αποφύγει την επιβολή του προστίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]