ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Νέα γέφυρα Ευήνου: Εξέλιξη έργων | Έτοιμη πριν το Πάσχα [video]

 


Νέα γέφυρα Ευήνου:  Είναι συνολικού μήκους 242,7 μέτρων, έχει συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα (συμπεριλαμβανομένων και των πεζοδρομίων), ενώ το «κατάστρωμά» της έχει πλάτος 7,5 μέτρα. Η παλιά είχε υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου του 2021. Από τότε η Αιτωλοακαρνανία «κόπηκε στη μέση», ενώ αυτοί που «πλήρωσαν ακριβότερα» τη ζημιά της γέφυρας ήταν οι κάτοικοι του Γαλατά, του Περιθωρίου και της ευρύτερης περιοχής, που μετακινούνται σχεδόν καθημερινά προς το Μεσολόγγι. Κατά το πρώτο διάστημα η καθημερινότητά τους είχε επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ από τον χειμώνα του 2022 η κατάσταση βελτιώθηκε με τη δημιουργία παράκαμψης μέσα από την κοίτη του ποταμού Ευήνου.

Η νέα γέφυρα κατασκευάζεται ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήταν η προηγούμενη. Καιρού επιτρέποντος μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα οι κάτοικοι της Δ.Ε. Χάλκειας αναμένουν να παραδοθεί η νέα γέφυρα στο ύψος του Ευηνοχωρίου.

Η πιο πιθανή ημερομηνία για τα εγκαίνια της νέας γέφυρας Ευήνου είναι στις 30 Απριλίου (Μεγάλη Τρίτη), ενώ δεν αποκλείεται στην εκδήλωση να παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

np production

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]