LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Iωάννινα:Το ΚΚΕ για τη φωτιά στις φοιτητικές εστίες

 


Για τη φωτιά που προκλήθηκε στο Κτίριο Γ των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί το χθεσινό περιστατικό στο Κτίριο Γ των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε σχέση με την ασφάλεια των κτιρίων, των υποδομών πυρασφάλειας, τη συντήρησή τους, αλλά και στοιχειώδη μέτρα προστασίας σε περίπτωση βραχυκυκλώματος. 

Με βάση τις καταγγελίες των φοιτητών το σύστημα πυρασφάλειας λειτούργησε μετά από ώρες, δεν έπεσε ποτέ ο κεντρικός διακόπτης του ρεύματος, παρά το ότι πιθανά να υπήρξε βραχυκύκλωμα. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα και μόνο από θαύμα δεν θρηνούμε σήμερα θύματα!

Η παραπάνω τραγική εικόνα είναι το αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης, της  πολιτικής που λογαριάζει τις ανάγκες των φοιτητών ως κόστος, που υποβαθμίζει διαχρονικά τη φοιτητική μέριμνα. Ακόμα και τα ελάχιστα δωμάτια που υπάρχουν και που δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών σε στέγαση, είναι  σε άθλια κατάσταση, πλημμυρίζουν οι διάδρομοι κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω, χωρίς θέρμανση και χωρίς ζεστό νερό όλο το χρόνο. 

Απαιτούμε άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στεγαστούν όλοι οι φοιτητές του Γ Κτιρίου των Φοιτητικών Εστιών, σε άδεια δωμάτια, να νοικιαστούν ακόμα και δωμάτια σε ξενοδοχεία, με ευθύνη της Πρυτανείας, να αποζημιωθούν πλήρως οι φοιτητές για όσα προσωπικά τους αντικείμενα καταστράφηκαν. Να γίνει πλήρης έλεγχος για τις αιτίες του ατυχήματος, να διερευνηθούν οι ευθύνες της Πρυτανείας και του Συμβουλίου Διοίκησης, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η λειτουργία των Φοιτητικών Εστιών. Να γίνει πλήρης συντήρηση όλων των κτιρίων, να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής και ασφαλής διαβίωση των φοιτητών σε αυτά, να λειτουργεί η θέρμανση και να υπάρχει ζεστό νερό όλη τη μέρα.


Ιωάν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]