ΠΑΣΟΚ /Θανάσης Γλαβίνας: «Πωλητές της πίστης και έμποροι του χριστιανισμού δικαιολογούν πράξεις βίας στους ναούς της χώρας»

 


Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του ΟΡΕΝ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, σχολίασε τις ακραίες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης για την παρουσία βουλευτών που ψήφισαν την ισότητα στον πολιτικό γάμο, στις εκκλησίες φέτος το Πάσχα.


«Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες της πίστης. Κανείς δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στον άλλον για τον τρόπο που θα ασκήσει τα λατρευτικά του καθήκοντα, αν θα πάει στον εκκλησία ή όχι. Όσα είπε ο κ. Βελόπουλος στη Βουλή είναι επικίνδυνα, καθώς δικαιολόγησε -αν δεν έδωσε εξουσιοδότηση- σε κάποιους να προβούν σε καταδικαστέες ενέργειες μέσα στις εκκλησίες. Πωλητές της πίστης, οι οποίοι κάνουν εμπόριο με τον χριστιανισμό δεν μπορούν να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο» επισήμανε.


Ερωτηθείς για την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. Είναι αξιοσέβαστες. Ο Αρχιεπίσκοπος αγκαλιάζει όλους τους πιστούς. Υποδείξεις πολιτικών ταγών στην εκκλησία για το πως θα συμπεριφερθεί και αν θα βάλει “τροχονόμους της πίστης” έξω από τους ναούς, δεν είναι ανεκτές».


Σχετικά με τη χειροδικία βουλευτών στο περιστύλιο της Βουλής, ο Θ. Γλαβίνας έκανε λόγο για πρωτόγνωρα περιστατικά.


«Δεν είναι ανεκτές βιαιοπραγίες στον ναό της δημοκρατίας, όπως είναι το κοινοβούλιο. Δεν έχουν θέση στη Βουλή τέτοιες προσωπικότητες. Το μήνυμα που περνούν στην κοινωνία τέτοια θλιβερά γεγονότα είναι ένα μήνυμα υποβάθμισης της πολιτικής. Αποτελεί προσβολή της δημοκρατίας. Πρέπει να ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]