ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Το έθιμο της πρώτης Ανάστασης θα ζωντανέψει και φέτος στην Πρέβεζα!Λίγο μετά τις 10 το πρωί μόλις ο Ναός του Αγίου Χαραλάμπους σημάνει χαρμόσυνα εκατοντάδες πήλινα αντικείμενα θα σπάσουν στο πλακόστρωτο του ιστορικού κέντρου και σε κάθε γωνιά της πόλης, συμβολίζοντας τη νίκη της ζωής ενάντια στο θάνατο.

Το δρώμενο κρατά από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας όταν οι χριστιανοί προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά τους Τούρκους από τις γειτονιές τους κάνοντας θόρυβο,ενώ διατηρήθηκε μέχρι τις μέρες μας χάρη στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους του γραφικού στενού Σαιτάν Παζάρ και τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε σε όλη τη αγορά.

Εκατοντάδες κόσμου πιάνουν από νωρίς θέση στα δρομάκια γύρω από τον Ι.Ν του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου να δουν τα μπότια να πέφτουν από ψηλά και συνάμα να ρίξουν τα δικά τους,  ενώ σε όλους μοιράζονται από το Δήμο νηστίσιμα τοπικά γλυκίσματα.

Τα στοιχεία για τις ημέρες του Πάσχα είναι πολύ ενθαρρυντικά σχετικά με την επισκεψιμότητα  και οι πληρότητες στα καταλύματα μεγάλες.

Η πρώτη Ανάσταση στην Πρέβεζα είναι ένα έθιμο γνωστό πλέον ανά το πανελλήνιο, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες από τον Δήμο να ενταχθεί στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

πηγή Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας//facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]