Και φέτος στις Εκδηλώσεις Εξόδου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιωαννίνων ΠΗΓΑΣΟΣ....





.......μαζί με τον Πολιτιστικό - Μορφωτικό Σύλλογο Κρυφοβού Δήμου Δωδώνης " Η Θεοτόκος".
Με συγκίνηση και δέος συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ στις Εκδηλώσεις Εξόδου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων 28 Απριλίου 2024. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ με πολυπληθή αποστολή αποτελούμενη από συμμετέχοντες στην πομπή με εκκίνηση από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων,  αλλά και συνοδούς που ήρθαν μαζί μας για να ζήσουν μοναδικές στιγμές αναβίωσης του ενδόξου Ελληνικού παρελθόντος με κορύφωση την ηρωική έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων, έδωσε και φέτος όπως και πέρυσι δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις. 

Φέτος τη δική μας αποστολή πλαισίωσαν εκπρόσωποι  του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Κρυφοβού Δήμου Δωδώνης "Η Θεοτόκος", οι οποίοι έλαβαν επίσης μέρος στην πομπή.

Δεκάδες σύλλογοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας προσήλθαν στο Μεσολόγγι αυτή τη μέρα για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες εξοδίτες, παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής. 


Αυτή τη μέρα γίναμε όλοι Μεσολογγίτες, γιατί κάθε ελεύθερος πολίτης είναι πολίτης Μεσολογγίου.

Το σημερινό ταξίδι μας, με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό, συνδυάστηκε με επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου φιλοξενούνται έργα ζωγραφικής αφιερωμένα στην Ελληνική Επανάσταση και την Έξοδο του Μεσολογγίου και ολοκληρώθηκε με στάση στην όμορφη Αμφιλοχία, για μια σύντομη περιήγηση στη γραφική παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, που βρέχεται από τον Αμβρακικό κόλπο, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουμε τις προστατευόμενες θαλάσσιες χελώνες,πριν επιστρέψουμε στα Ιωάννινα γεμάτοι εικόνες, αλλά και συγκίνηση από τη συμμετοχή μας στις Εκδηλώσεις Εξόδου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου 2024.

Ολόθερμες για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα στα μέλη μας, στους φίλους μας και σε όλο τον κόσμο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]