Νίκος Ανδρουλάκης από Πρέβεζα : «Ο κ. Μητσοτάκης είναι η χαρά της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών εταιρειών»

 


Μιλώντας απόψε στην Πρέβεζα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απέτυχε να ελέγξει το κύμα ακρίβειας, να εγγυηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος δίνοντας έμφαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.



«Οι τράπεζες πήραν από την τσέπη σας μέσω των υπερχρεώσεων 3 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια. Τα, δε, κέρδη τους μόνο φέτος είναι 4 δισεκατομμύρια.Ποιο ήταν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε για τις υπερχρεώσεις; Μόλις 41 εκατομμύρια. Είναι πράσινο φως για την κερδοσκοπία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι η χαρά της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών εταιρειών εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Απαντώντας στη χθεσινή μομφή του Πρωθυπουργού, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Άραγε βρίσκομαι εκτός τόπου και χρόνου γιατί μιλώ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου; Με δικαίωσε μέχρι και το ΣτΕ βγάζοντας αντισυνταγματικό τον νόμο της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι εγώ εκτός τόπου και χρόνου ή ο κ. Μητσοτάκης όταν οι Financial Times επισημαίνουν ότι οι ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν δίνει προοπτική στους φτωχότερους Έλληνες, όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών μιλούν για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας και υποβάθμιση του κράτους δικαίου; Αξίζει να αναρωτηθεί ο ελληνικός λαός: Είναι εκτός τόπου και χρόνου αυτός που αγωνίζεται καθημερινά για να γίνει η ζωή μας καλύτερη και να ζούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρό κράτος δικαίου, με ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία ή εκείνος που έφτιαξε ένα κράτος - λάφυρο στα χέρια της οικογένειάς του και του Μεγάρου Μαξίμου;»



Αναφερόμενος στον πολιτικό στόχο των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα. «Χτίζουμε βήμα-βήμα και σταθερά. Δεν μας στηρίζει κανένα συμφέρον. Μόνη μας δύναμη είναι οι πολίτες που θέλουν αξιοπρέπεια, προοπτική και ελπίδα. Ο αγώνας των ευρωεκλογών δεν είναι αν θα βγει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί στις επόμενες εθνικές εκλογές πρέπει να υπάρχουν δύο κυβερνητικές επιλογές, γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία χτυπάει το ΠΑΣΟΚ λυσσαλέα» σημείωσε.



«Έχει πολλούς λόγους ο ελληνικός λαός να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ: Ισχυρή, αξιόπιστη, σοβαρή αντιπολίτευση και μια ισχυρή δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα στέκεται σταθερά δίπλα στα εθνικά μας συμφέροντα. Εμείς, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ,στηρίξαμε τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης ως ένα μόνιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Μια Ευρώπη με ευρωστρατό και κοινή εξωτερική πολιτική. Αξίζει να υπάρχει στην πατρίδα μας η φωνή της προόδου και της λογικής, που δεν θα επιτρέψει την ενίσχυση των άκρων αλλά ούτε και σε κάποιους να κάνουν “χριστιανεμπόριο” πωλώντας επιστολές του Ιησού» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης και αναφερόμενος στον κ.Κασσελάκη συμπλήρωσε: «Θέλω να σκεφτείτε: Αν τον στενότερό μου συνεργάτη τον είχε ανακοινώσει για λίγες ώρες υπουργό της Νέας Δημοκρατίας ο κ.Μητσοτάκης και μετά δήλωνα πως και εγώ ήμουν έτοιμος να γίνω υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε στα χέρια μου την αξιωματική αντιπολίτευση; Δεν νομίζω, λοιπόν, να εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός την αξιωματική αντιπολίτευση στο reality show του κ. Κασσελάκη, το δεξί του χέρι του οποίου είχε ανακοινωθεί υπουργός της Νέας Δημοκρατίας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]