LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ & Χ/ΚΩΣΤΑ: Ανοιχτή επιστολή προς ΔΣ συλλόγων ΠΓΝΙ & ΓΝ Χατζηκώστα.....


......"Μην κάνετε τους συλλόγους μας μέρος της απεργοσπαστικής προσπάθειας ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ιωαννινων στήριξης της κυβέρνησης"



Προς τα μέλη του ΔΣ των συλλόγων εργαζομένων του ΠΓΝΙ  και ΓΝ/ Χ/κώστα


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : Προκήρυξη στάσης εργασίας στις 17 Απρίλη από τους συλλόγους εργαζομένων ΠΓΝΙ και ΓΝ Χ/κώστα, κόντρα στην φιλοκυβερνητική, διασπαστική στάση της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων και συμμετοχής στην συγκέντρωση 10.30 στο ΕΚΙ.


Την Τετάρτη 17 Απρίλη, η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση, την οποία όλες οι παρατάξεις της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΣ(ΠΑΜΕ), ΕΜΕΙΣ-ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) υπερψήφισαν . 

Στην ΑΔΕΔΥ, οι ίδιες παρατάξεις, αρνήθηκαν το αίτημα της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) για κοινή απεργιακή κινητοποίηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 17 Απρίλη και το καταψήφισαν μαχητικά  με το επιχείρημα ότι η ΓΣΕΕ είναι ξεπουλημένη, άρα αποδεχόμενες ότι οι παρατάξεις σας στην ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΕΑΠ) είναι ξεπουλημένες. Εμείς δεν διαφωνούμε καθόλου σε αυτό, ίσα-ίσα υπερθεματίζουμε τόσο για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όσο και για την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ. 

Πίσω από αυτό το επιχείρημα όμως κρύβεται κάτι πολύ πιο βρώμικο. Η προσπάθεια να στηριχτεί η άγρια πολιτική της κυβέρνησης υπέρ των κερδών των λίγων, προσφέροντας της το «δώρο» να μην επαναληφθούν οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις της 28ης του Φλεβάρη με κεντρικό σύνθημα Ή οι ζωές μας Ή τα κέρδη τους» και να «μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών» . Η ΑΔΕΔΥ σήμερα κάνει rotation με την ΓΣΕΕ που καταψήφισε την απεργία της 28ης  Φλεβάρη, αποδεικνύοντας τον καταμερισμό τους στον ίδιο βρώμικο ρόλο.

Ένα μήνα μετά τις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις της 28ης του Φλεβάρη, και η επίθεση στο εισόδημά μας, και η επίθεση στην Υγεία με το νομοσχέδιο ιδιωτικού έργου των γιατρών του ΕΣΥ, και η παραπέρα απόπειρα συγκάλυψης  του εγκλήματος των Τεμπών συνεχίζεται, παρ΄ότι διευρύνεται το ρεύμα αμφισβήτησης των αντεργατικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και της ΕΕ και μπορεί να διευρυνθεί περισσότερο, με οργανωμένες κινητοποιήσεις όπως αυτή  της 17 του Απρίλη.

Κι ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέσαν πρόταση δυσπιστίας στην πολιτική της κυβέρνησης, στην γνωστή «κοκκορομαχία» στη Βουλή , τα στελέχη των ίδιων αυτών κομμάτων στην ΓΣΕΕ και τώρα ΑΔΕΔΥ καταψηφίζουν την κοινή δράση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και αδυνατίζουν την αναχαίτηση της επίθεσης εναντίον μας. 

Μάλιστα την Τετάρτη 10/05  και στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων οι παρατάξεις  ΣΥΡΙΖΑ-Ν. ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,  ΠΑΣΚΕ,  ΔΑΚΕ, καταψήφισαν το αίτημα της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) να προσπεραστεί η φιλοκυβερνητική στάση της ΑΔΕΔΥ και να ληφθεί απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση ΚΑΙ στο Δημόσιο στα Γιάννενα, ακριβώς όπως 38 εργατικά κέντρα, δεκάδες ομοσπονδίες και εκατοντάδες σωματεία βάλανε στην άκρη την ηγεσία της ΓΣΕΕ στις 28 Φλεβάρη. 

Την ίδια συντονισμένη στάση, κρατήσανε οι παρατάξεις σας και στην Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ η οποία αρνήθηκε η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Απρίλη να λάβει πανεργατικά χαρακτηριστικά, με ενεργή συμμετοχή των Υγειονομικών.

Επειδή η ΕΙΝΗ, όπως και τα σωματεία των νοσοκομείων Πρέβεζας, Άρτας, Λευκάδας, Ψυχιατρικού Κέρκυρας έχουν ήδη λάβει αποφάσεις για 8ωρες ή 5ωρες στάσεις εργασίας, σας καλούμε να μην εμποδίσετε την έκφραση αγωνιστικής αγανάκτησης που βράζει στους συναδέλφους του ΠΓΝΙ. 

Σας καλούμε εγγράφως, καθώς οι προφορικές μας οχλήσεις ναυάγησαν, να μην κάνετε το σύλλογο ΠΓΝΙ, μέρος της συντονισμένης προσπάθειας να στηριχτούν οι επικίνδυνες κυβερνητικές αποφάσεις στην Υγεία όπως το νομοσχέδιο για το ιδιωτικό έργο των ιατρών του ΕΣΥ, το οποίο μαζί με τα επί πληρωμή χειρουργεία και την απόπειρα μέχρι τον Ιούνιο να απολυθούνε 140 ΣΟΧ, τινάζουν στον αέρα  ότι απέμεινε από τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ. Σας καλούμε να κηρύξει ο σύλλογος 8ωρη στάση εργασίας στις 17-05 και συμμετοχή στην απεργ. κινητοποίηση στις 10.30 στο ΕΚΙ.


Για την ΑΣΥ ΠΓΝΙ τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ Γιώργος Πρέντζας- Μάρκου Αλέξανδρος

Για την ΑΣΥ ΓΝ/ Χ/κώστα τα εκλεγμένα μέλη Γιώργος Γεωργάρας- Γιώργος Λωρίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]