Πρέβεζα:Διαμαρτυρία διανομέων μετά τον θάνατο συναδέλφου τους σε τροχαίο στο Άκτιο


 Διαμαρτυρία διανομέων στην απεργιακή συγκέντρωση στα παλιά ΚΤΕΛ  

"Όχι άλλο αίμα συναδέλφων στην άσφαλτο"                

Μοτοσυκλετιστές μέλη της Επιτροπής Αγώνα διανομέων-delivery Ν. Πρέβεζας κατέβηκαν στον δρόμο και συμμετείχαν στη  χθεσινή  απεργιακή κινητοποίηση στα παλιά ΚΤΕΛ εξαιτίας και του  θανατηφόρου τροχαίου με θύμα έναν συνάδελφό τους μόλις 22 χρόνων με κεντρικό μήνυμα: “Όχι άλλο αίμα διανομέων”. 

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων - Delivery Ν. Πρέβεζας, "διανομέας, εργαζόμενος σε επιχείρηση εστίασης, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με ΙΧ αυτοκίνητο που σημειώθηκε μετά τα διόδια του Ακτίου στον δρόμο προς το Αεροδρόμιο. Ο εργαζόμενος, ο οποίος εκτελούσε μια παραγγελία υψηλής επικινδυνότητας (γέφυρα, μεγάλη κίνηση οχημάτων, χιλιομετρική εμβέλεια κτλ), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του".


Επιπλέον, τονίζει η Επιτροπή Αγώνα, "τα μέτρα προστασίας διαρκώς πετσοκόβονται αφού η υγεία και η ασφάλεια "κοστίζουν" για την εργοδοσία, οι έλεγχοι από το κράτος είναι ανύπαρκτοι, οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) υποβαθμίζονται, τα Κέντρα Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων υπολειτουργούν και όλα αυτά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Φυσικά ούτε λόγος για επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας ή εταιρικό μηχανάκι που τις περισσότερες φορές και αυτά είναι κακοσυντηρημένα και την βενζίνη τη βάζουμε από την τσέπη μας".

Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα διανομέων στη συγκέντρωση μίλησε ο κ. Ηλίας Μανίκης και τόνισε μεταξύ άλλων ότι διεκδικούν:

-Μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους διανομείς! Ατομικά μέσα προστασίας, μηχανάκι συντήρηση και καύσιμα στην ευθύνη του εργοδότη.

- Ένταξη τώρα της ειδικότητας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

 -Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

-Σταθερό ωράριο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, 5μερο 7ωρο 35ωρο με δύο συνεχόμενα ρεπό.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]