Όλο και... χειρότερα

 


Ένα όμορφο φυσικό τοπίο, όπως είναι οι πηγές του ποταμού Λούρου, που θα έπρεπε να τυγχάνει της απόλυτης προστασίας των θεσμικών φορέων, έχει καταντήσει καιρό τώρα χώρος πάρκινγκ για αυτοκίνητα και τροχόσπιτα. 


Εκεί που θα έπρεπε να απαγορεύεται η πρόσβαση στα τροχοφόρα, εφόσον λίγα μέτρα παραπάνω υπάρχει άφθονος χώρος πάρκινγκ, στήνουν τώρα τσαντήρια ξένοι τζαμπατζήδες και εντόπιοι αμαξολάτρεις, μαγειρεύουν με γκαζιέρες, πλένουν κατσαρολικά στη λιμνούλα χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά, χρησιμοποιούν τον χώρο ως ανοιχτό αποχωρητήριο κτλ. χωρίς το αυτί των «αρμοδίων» να ιδρώνει. Και βέβαια εκεί όχι μόνον επιτρέπονται τα πάντα, αλλά δεν υπάρχει ούτε μια πινακίδα που να απαγορεύει οτιδήποτε ή που να παροτρύνει σε προστασία του περιβάλλοντος. Και λίγο πιο κάτω, ένα ποτάμι που θα έπρεπε επίσης να είναι από μόνο του αφορμή επίσκεψης στην περιοχή, μια μικρή κοιλάδα των Τεμπών δηλαδή, δεν υπάρχει ούτε ένα χαραγμένο μονοπάτι για πεζοπορία, ούτε μια διαδρομή για ποδήλατο ή  ένας ασφαλής χώρος αναψυχής. Το μόνο που θα δει κανείς είναι στάνες, κομμένα δέντρα πεταμένα παραπέρα και σκουπίδια παντού. 


Πόσο πρωτογονισμό αντέχουμε ακόμη; Η Δημοτική αρχή του Δήμου Δωδώνης στην οποία ανήκουν οι πηγές, πότε θα αποφασίσει να κάνει τα αυτονόητα;


Kανονικό Camping,  η λίμνη των πηγών του Λούρου 


                                                Παρατημένος ο Λούρος την τύχη του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]