Επιστολή Αστυνομικών Ενώσεων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την επέκταση του επιδόματος Παραμεθορίου

       

Επιστολή Ενώσεων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα της επέκτασης του επιδόματος Παραμεθορίου.
                                                                                                 17  Απριλίου 2024  

  Πρός: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (μέσω ΠΟΑΣΥ )

Κοιν:1) Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

2) Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα.Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

         3) Βουλευτή Ν.Θεσπρωτίας Βασίλειο Γιόγιακα


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

    Αφορμή της επιστολής μας, είναι το ζήτημα της επέκτασης του επιδόματος Παραμεθορίου στους Νομούς μας, το οποίο αποτελεί για τις Ενώσεις μας βασικό αίτημα  και βρίσκεται πολύ ψηλά στο διεκδικητικό μας  πλαίσιο, κάτι το οποίο έχει αναλυτικά και τεκμηριωμένα  επισημανθεί και αναλυθεί  μέχρι και σήμερα, με σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων.

    Ειδικότερα στην συνάντηση στα Ιωάννινα με την ΕΑΥΙ στις 8/2/2020  ( https://www.eayi.gr/2020/02/08/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4-%cf%83-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5-%ce%b1-%cf%85-%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81/ ) σας αναλύθηκε ότι πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα το οποίο είχε υιοθετηθεί και στηριχθεί από Βουλευτές της σημερινής κυβέρνησης  με σειρά επερωτήσεων,  όταν  το σημερινό  Κυβερνητικό κόμμα βρισκόταν στην θέση της αντιπολίτευσης, κατακρίνοντας την τότε Κυβέρνηση η οποία είχε νομοθετήσει την χορήγηση του εν λόγω επιδόματος στην Αστυνομία  εξαιρώντας τους Νομούς μας , ζητώντας παράλληλα την επέκτασή του και στης περιοχές μας. Από την πλευρά σας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι υπήρξαν άμεσα αντανακλαστικά αφού στην συνάντηση, που με δική σας πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε 11 μέρες αργότερα στις 19/02/2020 ( https://www.poasy.gr/site/index.php/el/anakoinwseis/p-o-as-y/poasy-2020/item/1147-dromologoyntai-lyseis-aitimaton-mas-me-sygkekrimeno-xronodiagramma ) στο Υπουργείο (αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης ) με κλιμάκιο της ΠΟΑΣΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ παρουσία σύσσωμης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, ανάμεσα στα θέματα που είχατε για υλοποίηση ήταν και αυτό της αντιμετώπισης της επέκτασης του <<επιδόματος παραμεθορίου>> σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που είτε προωθήθηκαν είτε προωθούνται για τα άλλα Σώματα. Θέσατε μάλιστα  και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης σε χρόνο όχι πέραν του πρώτου εξαμήνου του 2020. Δυστυχώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είχαμε τα γεγονότα με τον Έβρο και το παγκόσμιο υγειονομικό ζήτημα του Κορονοϊού με αποτέλεσμα την ανατροπή κάθε σχεδιασμού.      

   Παρότι από τότε έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια , η Χώρα μας και η Οικονομία μας έχουν επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας και παρά τις δεσμεύσεις που δόθηκαν  προεκλογικά αλλά και κατά την διάρκεια της θητείας της σημερινής Κυβέρνησης, δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στη συγκεκριμένη διεκδίκηση. Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε επίσης ότι όλο αυτό το διάστημα  που ενώ οι συνάδελφοι μας, οι οποίοι υπηρετούν σε παραμεθόριες Υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης, συνεχίζουν να εξαιρούνται από την χορήγηση του επιδόματος Παραμεθορίου, η κυβέρνηση προχώρησε στην επέκταση του επιδόματος σε άλλους κλάδους (λιμενικό), εν μία νυκτί ,ενώ σε κάποιους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα οι οποίοι υπηρετούν συστεγαζόμενοι με Αστυνομικές Υπηρεσίες ακόμη και στις περιοχές μας , στους οποίους   ήδη χορηγούνταν, πραγματοποιήθηκε μέχρι και τετραπλασιασμός του χορηγούμενου ποσού. Πρόσφατα δε (από 1/1/2024) αποφασίστηκε η αύξηση του επιδόματος  κατά 30% στους συναδέλφους μας που είναι ήδη δικαιούχοι του επιδόματος παραμεθορίου, ποσό που υπερκάλυπτε όσους εξαιρούνταν και η σημερινή κυβέρνηση είχε υποσχεθεί για την επέκταση και στους Νομούς τους. 

      Κύριε Υπουργέ,

   Το ζήτημα της Επέκτασης του Επιδόματος Παραμεθορίου είναι ένα θέμα το οποίο το γνωρίζετε πολύ καλά αφού κατά το πρόσφατο παρελθόν εσείς ο ίδιος αναγνωρίσατε ως δίκαιο, θέτοντας μάλιστα και ορισμένο  χρονικό όριο υλοποίησης του. Παράλληλα όπως εξηγήσαμε αποτελεί και Προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης από την προηγούμενη θητείας της, κάτι που κάποιοι φαίνεται να έχουν ξεχάσει όχι όμως εμείς και οι Συνάδελφοι μας. 

   Σας καλούμε λοιπόν με αφορμή την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων σας, ως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε μετά από εκείνη την συνάντηση με την Ομοσπονδία μας στις 19/02/2020 προχωρώντας στην υλοποίηση της Επέκτασης του Επιδόματος  Παραμεθορίου και στους Νομούς μας.   


Για τα Δ.Σ. 

 Ο ι  Πρόεδροι των Ενώσεων                                                                                                              

                ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ                                                                          ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ        

                 ΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                            ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ                                                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]