LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ : Περιοδεία σε Πλατανούσα και Κατσανοχώρια

 




«Απέναντι στα "χρυσά κουτάλια" που προπαγάνδιζαν τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που με ευθύνη προειδοποίησε έγκαιρα το λαό για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ». Τα παραπάνω τόνισε ο Τάσος Τόκας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σε περιοδεία στα χωριά του πρώην δήμου Κατσανοχωρίων εχθές το πρωί, σε περιοδεία της κομματικής οργάνωσης Ιωαννίνων. 


Το κλιμάκιο επισκέφτηκε την Πλατανούσα, το Μονολίθι, το Καλέντζι, ενώ ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στα Πηγάδια και στα Πλαίσια. 


Ο Τάσος Τόκας συζητώντας με κατοίκους των χωριών υπογράμμισε ότι η ερημοποίηση της υπαίθρου, φέρει τη «σφραγίδα» της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, αφού ο στρατηγικός στόχος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) ήταν και παραμένει η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων και όχι επιβίωση του βιοπαλαιστή αγροτοκτηνοτρόφου για την εξασφάλιση φθηνών και ποιοτικών προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.



Ανέφερε ότι η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια μετατράπηκε από πλεονασματική σε ελλειμματική για μία σειρά από αγροτικά προϊόντα, υπενθυμίζοντας ότι οι ποσοστώσεις για παράδειγμα στο γάλα, αποτέλεσαν εργαλείο της ΚΑΠ για τη συρρίκνωση της παραγωγής και την συγκέντρωση σε μία χούφτα καπιταλιστικές κτηνοτροφικές επιχειρήσεις. 


Αυτή την πολιτική της ΕΕ συνδιαμορφώνουν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις υπογράμμισε, ανεξάρτητα από το αν στο τιμόνι βρίσκεται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ.



Παράλληλα επεσήμανε ότι η πρόσφατη αναθεώρηση της ΚΑΠ του 2020 που ξεσήκωσε θύελλά αντιδράσεων από τους αγρότες σε όλα τα μήκη και πλάτη της ΕΕ ψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές όλων των αστικών κομμάτων. 


Για αυτό για αγρότες βγήκαν στο δρόμο του αγώνα με τα τρακτέρ στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ τόνισε, για να επισημάνει ότι για να ηττηθούν όλα αυτά τα κόμματα που επί δεκαετίες κοροϊδεύουν τους αγρότες πρέπει να βγει και στις ευρωεκλογές πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]