ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ!!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Μπαράζ πληρωμών αυτή την εβδομάδα - Πότε θα καταβληθούν συντάξεις, επιδόματα και αναδρομικά από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

 


«Φουσκωμένες» θα είναι οι παροχές και τα επιδόματα που θα λάβουν μέχρι τις 30 Απριλίου εκατομμύρια άνεργοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αλλά και μητέρες, λόγω των πληρωμών που προγραμματίζουν η ΔΥΠΑ, ο ΕΦΚΑ και ο ΟΠΕΚΑ.


Έως τη Μ. Τετάρτη θα πρέπει να καταβληθεί στους μισθωτούς το Δώρο Πάσχα, το οποίο αντιστοιχεί με μισό μηνιαίο μισθό συν μια προσαύξηση αδείας εορτών.

Ειδικότερα για τους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό, το δώρο φέτος θα ανέλθει σε 432 ευρώ ( έναντι 415) λόγω της προσαύξησης στον κατώτατο μισθό.


Προϋπόθεση καταβολής του Δώρου Πάσχα είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσης) του μισθωτού του ιδιωτικού τομέα μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2024 μέχρι 30-04-2024. Για τον υπολογισμού του, λαμβάνονται υπόψη ως βάση υπολογισμού οι καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές την 15η ημέρα πριν το Πάσχα.

Τις συντάξεις Μαΐου θα λάβουν αυτή την εβδομάδα και οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ, ως εξής:


την Πέμπτη 25/4/2024 θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

την Δευτέρα 29/4/2024 θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου και αφορούν:

Επίδομα Παιδιού

Επίδομα Στέγασης

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Αναπηρικά

Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής

Επίδομα Ομογενών

Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων

Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων

Επίδομα Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας

Έξοδα Κηδείας

Επίδομα Γέννησης

Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Κόκκινα Δάνεια

Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές

Πρόγραμμα Γέφυρα

Ευάλωτοι οφειλέτες

Επίδομα Αναδοχής

Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού

Επίδομα γέννησης

Αυξημένο επίδομα γέννησης θα λάβουν στο τέλος του Απριλίου οι γυναίκες που γέννησαν από την 1η Ιανουαρίου 2023 κι έπειτα.


Τo νέο επίδομα γέννησης αυξάνεται σε 2.400 έως 3.500 ευρώ, αναλόγως του αριθμού των τέκνων και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2023. Δικαιούχος είναι η μητέρα που διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ.


Η πληρωμή των αναδρομικών ποσών του επιδόματος για τις μητέρες που έκαναν παιδί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2023 ίσως πραγματοποιηθεί σε μία mega δόση (και όχι σε δύο ισόποσες δόσεις όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) στις 30 Απριλίου.

Την ίδια ημέρα θα καταβληθεί το επιπλέον ποσό του επιδόματος στις δικαιούχους, οι οποίες έχουν λάβει το πλήρες ποσό νωρίτερα αυτό τον χρόνο.


Αναδρομικά από τον ΕΦΚΑ

Στο τέλος Απριλίου θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά από τον επανυπολογισμό των συντάξεων σε περίπου 2.000 δικαιούχους από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους ΟΤΑ, καθώς και σε 10.000 τραπεζοϋπάλληλους.


Οι δικαιούχοι των αναδρομικών που εκκαθαρίζει αυτήν την περίοδο ο ΕΦΚΑ προέρχονται από 15 Ταμεία, με πρώτους να λαμβάνουν αναδρομικά 2.000 ασφαλισμένους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ και στο τέλος Απριλίου με τις συντάξεις τους και άλλους 12.000 πρώην τραπεζικούς υπαλλήλους.Τον επόμενο μήνα, θα ακολουθήσειη πληρωμή των αναδρομικών σε συνταξιούχους του π. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επίσης, τα αναδρομικά αφορούν και μέρος της παράλληλης ασφάλισης για γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους με σύνταξη από Δημόσιο, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Νομικών, αλλά και δημόσίιους υπαλλήλους με παράλληλη απασχόληση και ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, λόγω ύπαρξης Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ).

πηγή insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]