LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το χωριό με το ....γλυκό νερό και ο δράκος που είχε φωλιάσει στις πηγές του Αχέροντα [βίντεο]

 


Με την είσοδό μας στην νομό Θεσπρωτίας από την  νότια πλευρά του μας υποδέχεται ένα γραφικό και όμορφο χωριουδάκι γεμάτο αξιοθέατα και δραστηριότητες.Ο λόγος για τη Γλυκή .

Σχετικά με την ονομασία του   γραφικού αυτού χωριού υπάρχει ένας μύθος σύμφωνα με τον οποίο ο Άγιος Δονάτος σκότωσε τον δράκο που είχε κάνει φωλιά εκεί και κρυβόταν στις πηγές  του Αχέροντα.Αυτός ο δράκος σύμφωνα πάντα με τη μυθολογία θεωρούνταν πως είχε κάνει το νεκρό θανατηφόρο για τα ζώα και τους ανθρώπους και κανένας δεν τον ήθελε .Ο Άγιος Δονάτος λοιπόν για να σώσει το χωριό ευλόγησε το νερό και το έκανε γλυκό και έτσι από αυτό το θαύμα ονομάστηκε το χωριό Γλυκή .


   Εκεί οι πιο διάσημες πηγές του ποταμού Αχέροντα συνυπάρχουν σε ένα μαγευτικό τοπίο που περιβάλλεται από πλατάνια τα οποία απλόχερα  χαρίζουν τη δροσιά και τη  σκιά τους, διαμορφώνουν και τονίζουν με την ύπαρξή τους  όλο το οικοσύστημα.


Στις δύο όχθες του ποταμού θα συναντήσουμε καφέ, εστιατόρια  και την αφετηρία δυο μονοπατιών που μας οδηγούν στις πηγές μέσα από ένα καταπράσινο τοπίο που πολλές φορές σχηματίζει καμάρα. 


Ένα είναι βέβαιο , αν βρεθείτε στην περιοχή δεν θα πλήξετε ,  καθώς θα συναντήσετε πολλά  μονοπάτια για τους πεζοπόρους και ορειβάτες, πλούσια δραστηριότητα στο ποτάμι με καγιάκ ιππασία    γήπεδο  5x5 γραφικές εκκλησιές και ξωκκλήσια όπως του Αγίου Δονάτου, και για όσους   επιθυμούν  λίγο πιο μακριά  το Ιστορικό Σούλι και οι νερόμυλοι του. 

[πληροφορίες   epirustravel.eu/wikipedia βίντεο Λάζαρος Τσάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]