ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων: Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό (Λακκώματα )




Εδώ και μια εβδομάδα ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ιωαννίνων στα Λακκώματα,  έχει μεταστεγαστεί στον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό εξαιτίας φθορών που διαπιστώθηκαν στη μεταλλική κατασκευή που οδηγεί στην είσοδο του κτιρίου.  

Προβλήματα (ρωγμές) όμως  παρουσιάζουν και τα τοιχία της αυλής, στην οποία κατά τις απογευματινές ώρες παίζουν παιδιά της γειτονιάς χωρίς να γνωρίζουν την επικινδυνότητα. 

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έκανε αυτοψία από τις 20 Μαρτίου, διαπιστώθηκαν τα προβλήματα και έκτοτε αναζητούνται τα κονδύλια για ένα έργο που δεν χωρά ούτε μια μέρα καθυστέρηση. 

Η Διευθυνση Προσχολικής Αγωγής, προφανώς ορθά αποφάσισε τη μεταστέγαση ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη μεταλλική κατασκευή, ωστόσο καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για να διορθωθουν οι φθορές από τότε, με αποτέλεσμα νήπια, βρέφη παιδαγωγωγικό και βοηθητικό προσωπικό να στριμώχνονται για να λειτουργήσουν. 

Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί εξαιτίας της καθυστέρησης στην ψήφιση του προϋπολογισμού.  Το θέμα ήταν γνωστό πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να εντάξει τη δαπάνη στον προϋπολογισμό ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες. Ούτε όμως και στην 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εντάχθηκε η δαπάνη για περαιτέρω μελέτες ή επιδιορθώσεις.

Αποδεικνύεται  ότι οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής δεν είναι να λειτουργούν σωστά οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου. Συμφωνούν με την κυβέρνηση που διευκολύνει με κάθε τρόπο τους επιχειρηματίες του κλάδου και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να κλείνουν παιδικοί σταθμοί ακόμα και στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. 

Απαιτούμε να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε μετά το Πάσχα να ανοίξει πάλι ο παιδικός σταθμός. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]