Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων :Στάση εργασίας σήμερα 10.00 -4:00


 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 10.00πμ ΕΩΣ 2.00ΜΜ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα στάση εργασίας από τις 10.00πμ έως τις 2:00μμ και συμμετοχή στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 10:30πμ 

Διεκδικούμε : 

Αυξήσεις στους μισθούς μας 20%. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.

Μέτρα που θα προστατεύουν το εισόδημα μας, 

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση του Νόμου Βορίδη αλλά και όλων των αντεργατικών διατάξεων που απαγορεύουν τη μονιμοποίηση των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.

Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

Συνάδελφοι η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Συνεχίζουμε! Βάζουμε μπροστά τις ζωές μας,  τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας. Δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης  των 40 και 45 ευρώ, είναι κοροϊδία. Μετά από 13 χρόνια καθήλωσης των μισθών η κυβέρνηση δηλώνει ότι τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επαρκούν για μεγαλύτερες αυξήσεις στο δημόσιο. Δεν επαρκούν για να στελεχωθούν κρίσιμες υποδομές από μόνιμο προσωπικό όπως στην υγεία, τη παιδεία, τις κοινωνικές δομές, τις υπηρεσίες των δήμων. Πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε για υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν όπως τα απογευματινά χειρουργεία, ενώ μέσα από την περιβόητη αξιολόγηση στη παιδεία προχωράνε στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Αυτή τη πολιτική στηρίζουν και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών ακολουθώντας  πιστά τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, εμπορευματοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες, αυξάνουν τα δημοτικά τέλη, γενικεύουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, ιδρύουν αναπτυξιακούς οργανισμούς, παίζουν κορώνα γράμματα με την υγεία και την ασφάλεια μας στα αμαξοστάσια και τα τεχνικά συνεργία την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση των δήμων είναι για μία ακόμα χρονιά μειωμένη.

Στις ίδιες ράγες κινούνται και οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Όπως ξεφτιλίστηκε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις 28 Φλεβάρη, έτσι θα καταγραφεί η ξεφτίλα της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ για τις 17 Απρίλη. Στο διαγωνισμό ξεφτίλας το σκορ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι 1-1. 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 πμ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]