Η αναγνώριση της Άρτας από την unesco

 


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Μουσικοφιλολογικου Συλλόγου Αρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» με τίτλο:

Η αναγνώριση της Άρτας από την unesco. Το εγγεγραμμένο στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς "Μπαντιδοι και Γαϊτανάκι της Άρτας " 

που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου . 

Στην κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκε η σημασία της εγγραφής των στοιχείων στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά , τα οφέλη αυτής για την πόλη της Άρτας , έγινε σύντομη περιγραφή των εθίμων και πως έχουν προσαρμοστεί αυτά στις σημερινές συνθήκες ώστε να είναι αποδεκτά . Τέλος τονίστηκε η ανάγκη να αγκαλιαστεί η προσπάθεια από όλους τους Αρτινούς μιας και τα έθιμα ανήκουν στην Άρτα και όχι στον Σύλλογο Σκουφά.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και επιβράβευσαν ο βουλευτής Αρτας κ.Στυλιος , ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Σιαφακας ,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρτας κ. Γκολομαζος και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κουτσουμπας .

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης όσων βοήθησαν με τις συνεντεύξεις τους στην εγγραφή των δυο στοιχείων στον κατάλογο της UNESCO. 


Ένα μικρό δείγμα από τα παραδοσιακά δίστιχα των Μπαντίδων τραγούδησαν οι κυριες της χορωδίας του συλλόγου ενώ η βραδια έκλεισε με το πλέξιμο του Γαιτανακίου από το εφηβικό τμήμα . 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε για την παρουσία τους και την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας στον βουλευτή Αρτας κ.Στύλιο, στον αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Ψαθά, στον δήμαρχο Αρταίων κ. Σιαφάκα , στους αντιδημάρχους του δήμου Αρταίων, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γκολομάζο, στον Αrt tv για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης και στον κ Γιάννη Καιντάση , εκδότη της εφημερίδας ΑΠΟΨΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]