Ελλάδα: Κυριαρχία της Toyota και του Yaris στις πωλήσεις Φεβρουαρίου


 - +14,5% σε σχέση με τον Φλεβάρη του 2023.

- Πρώτη μάρκα η Toyota, ακολουθεί το γαλλικό δίδυμο Citroen και Peugeot.

- Best-seller στο σύνολο και στη λιανική το Toyota Yaris.

- Τα μικρά SUV ξεπέρασαν τα μικρά.

+14,5% σε σχέση με τον Φλεβάρη του 2023

Την ανοδική τους πορεία συνέχισαν στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου οι πωλήσεις και το δεύτερο μήνα του 2024. Μπορεί ο αριθμός των νέων αυτοκινήτων του Φεβρουαρίου να ήταν μικρότερος από εκείνον του Ιανουαρίου του 2024, ωστόσο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, οι πωλήσεις χαμογέλασαν εκ νέου. Πρώτη μάρκα σε πωλήσεις αναδείχτηκε η Toyota, οδηγούμενη από το best-seller της Yaris, το οποίο κατέλαβε αντίστοιχα την πρώτη θέση ανάμεσα στα μοντέλα.


Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το Φεβρουάριο του 2024 πωλήθηκαν 11.438 αυτοκίνητα. Το μερίδιο της αγοραστικής πίτας ανάμεσα σε εταιρικές και πωλήσεις ιδιωτών ήταν σχεδόν μοιρασμένο, ωστόσο το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 14,5% σε σχέση με τον Φλεβάρη του 2023, όπου παραδόθηκαν 9.985 αυτοκίνητα.


Πρώτη μάρκα η Toyota, ακολουθεί το γαλλικό δίδυμο Citroen και Peugeot

Ανάμεσα στις μάρκες που ανταγωνίζονται στην ελληνική επικράτεια, πρώτη το νήμα έκοψε η Toyota παραδίδοντας 1.785 αυτοκίνητα και κατέχοντας παράλληλα το 15,6% του μεριδίου αγοράς. Η Citroen ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 1.026 μοντέλα (9% της αγοράς), επωφελούμενη την καλή πορεία που διαγράφει το C3. Ενώ το βάθρο συμπληρώνει μία ακόμα γαλλική μάρκα, η Peugeot, με 997 αυτοκίνητα και ποσοστό αγοράς 8,7% για το δεύτερο μήνα του έτους. Παρακάτω, στον πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πρώτη δεκάδα.   


Best-seller στο σύνολο και στη λιανική το Toyota Yaris

Κοιτώντας τα στοιχεία των αυτοκινήτων, βλέπουμε πως στην κορυφή του Φεβρουαρίου στρογγυλοκάθισε το Toyota Yaris τόσο στο σύνολο, όσο και στις λιανικές πωλήσεις. Το best-seller μικρό παρέδωσε 716 μοντέλα, αφήνοντας δεύτερο το Citroen C3 με 654 αυτοκίνητα, που όμως πήρε την πρωτιά στις εταιρικές πωλήσεις. Την τριάδα στο σύνολο συμπληρώνει το Peugeot 2008 με το μικρό γαλλικό SUV να... μοιράζει 556 αυτοκίνητα.  


Τα μικρά SUV ξεπέρασαν τα μικρά

Τα μικρά SUV με πρώτο το Peugeot 2008 είχαν τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις του Φεβρουαρίου με 3.615 μονάδες, ενώ η δεύτερη δημοφιλέστερη κατηγορία ήταν τα μικρά με 3.115 αυτοκίνητα και κορυφαίο, όπως προαναφέραμε το Yaris. Ακολούθησαν τα οικογενειακά SUV με 2.002 αυτοκίνητα, επωφελούμενα τη δημοφιλία του Toyota C-HR (236 αυτοκίνητα), που πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία του, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα μικρομεσαία παρέδωσαν 1.044 αυτοκίνητα, έχοντας ως κορυφαίο το Hyundai i30 (292 πωλήσεις).


autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]