ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Περιφερειακός Διαγωνισμός STEM Ηπείρου στα Ιωάννινα ...Απολογισμός
 Την Κυριακή 03/03/2024 πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων ο Περιφερειακός Διαγωνισμός STEM Ηπείρου, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM. Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 30 ομάδες και 150 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλους τους νομούς της Ηπείρου, συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι η «Μεσόγειος: Πηγή Ζωής και Πολιτισμού». Οι μαθητές παρουσίασαν τις προτάσεις τους, κερδίζοντας τον θαυμασμό του κοινού. Οι μικρότεροι μαθητές έπαιξαν ρομποτικό ποδόσφαιρο, ενώ οι μεγαλύτεροι δημιούργησαν αυτόνομα ρομπότ που πλοηγούνταν στη Μεσόγειο και εκτελούσαν λειτουργίες συντήρησης και επισκευής σε φάρους. 

Πέραν του διαγωνιστικού σκέλους, διεξήχθη η παρουσίαση των έργων της Δράσης «1821 – Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση», μια κοινοπραξία, μεταξύ άλλων, του STEM Education, του Δήμου Τρικκαίων, του Υπουργείου Παιδείας, της OTE Academy και της Επιτροπής Ελλάδα 2021. Στη Δράση αυτή, 1821 σχολεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, εφοδιάστηκαν με εξοπλισμό STEM και Ρομποτικής και επιμορφώθηκαν τουλάχιστον 3 εκπαιδευτικοί από κάθε σχολείο. Τα σχολεία της Ηπείρου παρουσίασαν τα έργα τους και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο της διάχυσης της δράσης. Αν και οι περισσότεροι μαθητές ασχολήθηκαν για λίγους μόλις μήνες με το STEM, η αφοσίωσή τους στην κατασκευή του έργου τους αποτελεί έμπνευση για τους συμμαθητές τους και αναδεικνύει τη σημασία της προώθησης μιας κουλτούρας καινοτομίας και εξερεύνησης στα σχολεία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Αναστάσιος Μικρόπουλος, πρωτοπόρος της ένταξης της πληροφορικής στην εκπαίδευση.

Στον τελικό της Αθήνας προκρίθηκαν 2 ομάδες ποδοσφαίρου, 3 ομάδες της Ανοικτής Κατηγορίας Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού και 4 ομάδες της Regular Αρχαρίων.  Ωστόσο αναγνωρίζεται η σκληρή δουλειά και η αξιοπρεπής παρουσίαση των έργων όλων των ομάδων.

Φέτος ο STEM Education γιορτάζει τα 10 χρόνια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε για τη διάδοση του STEM και της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα και πλέον έχει αγκαλιαστεί από αυτή. Το διαγωνιστικό επίπεδο των ομάδων είναι ιδιαίτερα υψηλό και οι μαθητές κεντρίζουν το ενδιαφέρον της κριτικής επιτροπής με τη δημιουργικότητά τους. Ο STEM Education επιπλέον αναπτύσσει ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών από το Νηπιαγωγείο ως το Λύκειο, και βοηθά τα παιδιά που το παρακολουθούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που θα συναντήσουν, ανεξαρτήτως σπουδών και επαγγέλματος που θα επιλέξουν.

Ο διαγωνισμός δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ανιδιοτελή παρουσία των κριτών και των εθελοντών μας. Επιπλέον, ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη των κέντρων STEM Education Ιωαννίνων και STEM Education Άρτας για την προετοιμασία του διαγωνισμού και τη συνεχή παρουσία τους την ημέρα διεξαγωγής.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων για την άψογη συνεργασία στη διοργάνωση της εκδήλωσης και αναμένουμε με χαρά τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Προσχολική Εκπαίδευση το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024.

Ευχόμαστε καλή τύχη σε όλες τις ομάδες και καλή αντάμωση στον μεγάλο τελικό στις 30 και 31 Μαρτίου!

Η οργανωτική επιτροπή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]