«Πασάδες στα Γιάννενα» Μία βιωματική περιήγηση στους δρόμους του Κάστρου

 


 «Πασάδες στα Γιάννενα».
Μία  βιωματική περιήγηση στους δρόμους του Κάστρου των Ιωαννίνων, με αφηγήσεις μυθοπλασίας στα χνάρια της Ιστορίας, των Θρύλων και των Μύθων των Ιωαννίνων.  


PAMVOTIS  LAKE  PROJECT 



Μοναδικές εμπειρίες με ενεργή συμμετοχή του κοινού!


 


Η διαδρομή που ακολουθείται κατά τη βιωματική περιήγηση, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, περιλαμβάνει στάσεις σε εξωτερικούς χώρους μνημείων εντός της Καστροπολιτείας, καθώς και της παραλίμνιας ζώνης. Δεν ενδείκνυται για άτομα με κινητικά προβλήματα. Συστήνεται να φοράτε άνετα και αντιολισθητικά παπούτσια. 



Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. 



Η περιήγηση είναι ιδιωτική και δεν είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Τα ανήλικα άτομα μπορούν να παρακολουθούν, μόνο, με συνοδεία κηδεμόνα.  


 


Διάρκεια περιήγησης: 90 λεπτά (κατά προσέγγιση)



Αφετηρία: Εντός της Κεντρικής Πύλης του κάστρου (Δυτική Πύλη, γνωστή ως Πύλη  του Αη  Γιώργη), στο πλάτωμα κάτω από τον Πύργο του Θωμά. Ραντεβού στην είσοδο, στο έμπα της πύλης. 



Λήξη: Στη στοά με τα κελιά, κάτω από το Μουσείο Αργυροτεχνίας.  



Τιμή Εισιτηρίου


​ολόκληρο: 12 € /άτομο 


μαθητικό - φοιτητικό - άνεργων 8 € /άτομο 


ομαδικό (άνω των 8 ατόμων): 


σύλλογοι & λοιπές ομάδες: 10 € /άτομο


σχολεία /ΚΑΠΗ: 6 € /άτομο


 


Για Συλλόγους, Σχολεία, ΚΑΠΗ & λοιπές Ομάδες θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία. Κατώτατο όριο συμμετεχόντων  οκτώ (8) άτομα. 


Για τις κρατήσεις απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6909085939 (με κλήση, sms, viber, whatsapp). Στη διάθεσή σας και το e-mail: vasiliki.kateri@kalliergon.com


Αυτή η δράση ανήκει στο ευρύτερο πλαίσιο του Pamvotis Lake Project, με στόχο την αναζωογόνηση και διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τη δημιουργία μιας νέας κληρονομιάς για τις μελλοντικές γενιές. Ένας άλλος στόχος είναι να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες/επισκέπτες να επισκεφτούν τα μουσεία και τα μνημεία της πόλης, εκεί όπου μπορεί ο καθένας να μάθει λεπτομερώς και εκτενώς για την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων, μέσω ενός καινοτόμου τρόπου. 



Τα κείμενα που παρουσιάζονται στη δράση είναι της Χριστίνας Τζιάλλα. Τα κείμενα αυτά εξερευνούν το φάσμα των μύθων και των θρύλων της περιοχής με νέους μύθους, δημιουργώντας μια νέα "πραγματικότητα". Τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στο υπό έκδοση μυθιστόρημά της με τίτλο "ούι" και υπότιτλο "Τρόπαια ΑποΤρόπαια". Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Παμβώτιδας, στα τέλη Ιουνίου. 



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ιστορικές αναφορές προήλθαν από βιβλιογραφικές πηγές, καθώς και από την ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννίνων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Πληροφορίες σχετικά με το φυσικό περιβάλλον αποκτήθηκαν από την ιστοσελίδα του Φορέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Αλλαγής του Κλίματος.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


23 /3 Σάββατο


11.30 – 13.00


18.30 – 20.00


24 /03 Κυριακή


11.30 – 13.00


18.30 – 20.00


27 /03 Τετάρτη


18.30 – 20.00


30 /03 Σάββατο


11.30 – 13.00


18.30 – 20.00


31 /03 Κυριακή


11.30 – 13.00


18.30 – 20.00 



Ώρα προσέλευσης του κοινού: 15 λεπτά πριν  την έναρξη της περιήγησης 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]