LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η αιμοδοσία απέκτησε το δικό της «σπίτι» στα Γιάννενα

 


Η αιμοδοσία απέκτησε το δικό της «σπίτι» στα Γιάννενα χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής Ιωαννίνων του Θωμά Μπέγκα και της αρμόδιας αντιδημάρχου, Σοφίας Μαρκούλα, οι οποίοι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα φορέων και συλλόγων και παραχώρησαν έναν στεγασμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο στην οδό Αβέρωφ 6 όπου πλέον κάθε Πέμπτη όλοι οι γιαννιώτες μπορούν να δίνουν αίμα.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του χώρου αυτού δόθηκε σήμερα μια συνέντευξη τύπου στην οποία η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Σοφία Μαρκούλα, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι η υπέρτατη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, που δηλώνει τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση στην ανθρώπινη ανάγκη χωρίς διακρίσεις και αναστολές και συμπυκνώνει το βαθύτερο νόημα του εθελοντισμού.

Γνωρίζουμε  ότι η Πολιτεία πρέπει να παρέχει ουσιαστική βοήθεια για να αυξηθεί η συλλογή αίματος από Εθελοντές, μη αμειβόμενους Αιμοδότες και ότι μια συνεκτική κοινωνία με ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού συστήματος Αιμοδοσίας.

Ως Δήμος λοιπόν, ερχόμαστε τόσο με το θεσμικό μας ρολό όσο και με τη διάθεση μας για συνεκτικούς δεσμούς και εξωστρέφεια και συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους φορείς.

Το αίτημα για σταθερό χώρο εθελοντικής αιμοδοσίας στην καρδιά της πόλη μας είναι ένα διαχρονικό αίτημα δεκαετιών και  υπήρξε πρωταρχικό μας μέλημα να το υλοποιήσουμε, ως νέα Δημοτική αρχή, όπως και πράξαμε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Είναι ένα ακόμη δείγμα της κοινωνικής πολιτικής που θα ακολουθήσουμε, ένα ακόμη δείγμα ότι θα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και να υποστηρίξουμε τα νοσοκομεία μας τους συλλόγους μας, τους συνανθρώπους μας, τους ασθενείς και τα άτομα που έχουν ανάγκη, που έχουν ανάγκη αίματος επί προκειμένου.

Ο Δήμος μας και η αντιδημαρχία της οποίας έχω την ευθύνη δεσμευόμαστε για τη μόνιμη αρωγή και υποστήριξη κάθε πράξης και δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης

Ένας μόνιμος χώρος του δήμου θα προσφέρει τη δυνατότητα στους συνδημότες  μας να δηλώσουν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους δίνοντας αίμα και τους ευχαριστούμε προκαταβολικά.

Τους ευχαριστούμε γιατί η ανάγκη για ασφαλές αίμα διαρκής και μεγάλη, Το αίμα είναι το πολυτιμότερο αγαθό και οι μεταγγίσεις αίματος και προϊόντων του σώζουν εκατομμύρια ζωές.

Πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες όλων μας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών να εντάξουν στη ζωή τους την εθελοντική προσφορά αίματος και θεωρώ πως η παρουσία του κέντρου αιμοδοσίας του Δήμου στο κέντρο της πόλης μας θα συμβάλει τα μέγιστα προς την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας και προς την αύξηση συλλογής  μονάδων αίματος»

Η αντιδήμαρχος τόνισε επίσης ότι η εύρεση του κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του σταθερού σημείου αιμοδοσίας ήταν μια πολιτική απόφαση της σημερινής δημοτικής αρχής καθώς ο χώρος αυτός προϋπήρχε στο κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του πρώην ΟΚΠΑΠΑ και πλέον, με τη σωστή ανακατανομή, αξιοποιείται διαφορετικά.

Ευχαρίστησε μάλιστα και το προσωπικό το οποίο ανταποκρίθηκε πρόθυμα στις χωροταξικές αλλαγές.

Τέλος, μετέφερε και τον χαιρετισμό του δημάρχου, Θωμά Μπέγκα, ο οποίος ήταν στην Αθήνα λόγω των υποχρεώσεων που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στο οποίο είναι μέλος.

Από την μεριά της η Ελευθερία Ζερβού, Συντονίστρια Διευθύντρια Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ, μίλησε για μια σπουδαία μέρα, ευχαριστώντας τη νέα δημοτική αρχή για την ταχύτητα με την οποία έδωσε λύση σε ένα αίτημα πολλών χρόνων, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να αιμοδοτούν σε σταθερή βάση με στόχο τα Γιάννενα να γίνουν αυτάρκη σε ποσότητες αίματος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης, αφού ευχαρίστησε κι αυτός τη δημοτική αρχή για την άμεση ανταπόκρισή της στάθηκε στην αξία του εθελοντισμού, τονίζοντας ότι ο Ερυθρός Σταυρός θα είναι παρών κάθε Πέμπτη για να συνδράμει με τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη της αιμοδοσίας.

Εκ μέρους των Paguristas ο Αποστόλης Τζελέτας σημείωσε ότι η παρουσία ενός σταθερού σημείου αιμοδοσία μπορεί να λειτουργήσει και υπενθυμίστηκα για τον κόσμο αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των αιμοδοτών.

Το Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α., Χρήστος Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου, Λεωνίδας Ρουμπάτης τέλος έκαναν λόγο για ένα όνειρο ετών και ένα αίτημα δεκαετιών το οποίο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, ενώ εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος ο Γιώργος Μαυρομάτης σημείωσε ότι η ευρύτερη προαγωγή της υγείας αποτελεί ισχυρό εργαλείο πρόληψης των εξαρτήσεων και πως μέσω του σταθερού σημείου αιμοδοσίας το ΚΕΘΕΑ μπορεί να συμβάλει με δράσεις ενημέρωσης για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]