LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα:Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές |ΟΧΙ στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια |Νέες δράσεις

 


 ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ Γ.Σ. ΤΩΝ Φ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

OXI ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΑΞΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ!


Οι φοιτητές βρισκόμαστε για 8η συνεχόμενη βδομάδα στους δρόμους! Η πλειοψηφία μίλησε! Η κυβέρνηση τόλμησε να καταθέσει το νομοσχέδιο το οποίο έχει ήδη απορριφθεί! Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, πανελλαδικά οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Θα πλημμυρίσουμε την Αθήνα με νέα πανελλαδική κινητοποίηση την ημέρα που θα έρθει προς ψήφιση. Απαιτούμε να αποσυρθεί! Σε όλη την χώρα χιλιάδες φοιτητές δίνουμε ένα δίκαιο αγώνα!  Δεν είμαστε μόνοι μας! Η πολιτική της κυβέρνησης είναι μειοψηφία στους χώρους εκπαίδευσης. Τον αγώνα αυτό στηρίζει και η ΠΟΣΔΕΠ έμπρακτα κηρύσσοντας πανελλαδική απεργία στη ψήφιση του νομοσχεδίου στις 7-8 Μαρτίου, αλλά και συμμετέχοντας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ημέρα ψήφισης του, η ΠΟΣΔΕΠ με τις στάσεις εργασίας και τις απεργίες είναι στο πλάι των φοιτητών και εναντιώνεται στην τηλεξεταστική και την τηλεκπαίδευση. Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητικών συμβουλίων, των  εργατικών σωματείων, οι αγρότες και όλη η κοινωνίας είναι μαζί μας!  Φέτος η κινητοποίηση της 8ης Μάρτη που έχει κατοχυρωθεί με τους αγώνες των εργατριών του Σικάγο και τους σύγχρονους αγώνες των γυναικών ενάντια στην κοινωνία της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, θα ενωθεί με των αγώνα μας για την διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και πραγματικά δωρεάν εκπαίδευσης ενάντια και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.


Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδης απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με την μαζική συμμετοχή εργατικών σωματείων, αγροτών, φοιτητικών συλλόγων και μαθητών που βροντοφώναξαν ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!


 Συνεχίζουμε! Θα νικήσουμε!

Ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι νόμος του κράτους τον Ιανουάριο αλλά ο αγώνας μας τους χάλασε τα σχέδια! Τώρα που ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι μέσα στο Φλεβάρη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο ο αγώνας μας κλιμακώνεται.  Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα με τους μαθητές και τα εργατικά σωματεία, με όλο το λαό. 


Ο Υπουργός παιδείας παρουσίασε ένα νομοσχέδιο ακόμα χειρότερο και από τις προβλέψεις! Πολλές κατηγορίες αποφοίτων και μαθητών, άνισος τρόπος εισαγωγής στα δημόσια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δίδακτρα και στα προπτυχιακά! Την ίδια ώρα προωθείται η ακαδημαϊκή αναγνώριση ακόμα και των πτυχίων των κολεγίων, μέσω της κύρωσης της συμφωνίας της Λισσαβόνας που προετοιμάζεται σύντομα! 


Η κυβέρνηση έχει στριμωχτεί για αυτό απαντά με συκοφαντία, εκβιασμούς και καταστολή. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών μας συλλόγων στα Πανεπιστήμια, την εισβολή των ΜΑΤ στην Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ και στο ΑΠΘ μετά από αίτημα του κοσμήτορα και τις συλλήψεις συμφοιτητών μας, καταγγέλλουμε και την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων και στο Ε.Μ.Π. για ακόμα μια φορά οπού απέναντι της στάθηκαν από την πρώτη στιγμή όλοι οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του ιδρύματος. Η κρατική καταστολή δεν μας τρομοκρατεί αντιθέτως μας πεισμώνει! Η κυβέρνηση και όσες αυταρχικές διοικήσεις τάσσονται στο πλευρό της προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. ΟΙ φοιτητές με κινητοποιήσεις έδιωξαν τα ΜΑΤ και η κατάληψη συνεχίζεται κανονικά. Επίσης στηρίζουμε τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων και καταδικάζουμε την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση του Δ.Α μέλος του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικού προσωπικού.  Η κυβέρνηση που κάνει την αδικία νόμο, ονομάζει “παράνομο” τον αγώνα και τους φοιτητές “εγκληματίες” επειδή διεκδικούν δημόσιες και δωρεάν σπουδές, επιλέγει να μην απαντήσει στα δίκαια αιτήματα μας και να απαντήσει με καταστολή. Εγκληματική είναι η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που στερεί όνειρα και δικαιώματα από τη νεολαία. Οι απειλές για περικοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, για διαγραφές φοιτητών, η εργαλειοποίηση της εξεταστικής δεν θα κάμψουν τον αγώνα μας.  

Παράλληλα καταγγέλουμε την απροκάλυπτη στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο φοιτητικό σύλλογο του ΣΕΥΠ που εκτός από το ότι 1 χρόνο τώρα οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των φοιτητών είναι εξαφανισμένοι, εμφανίστηκαν μετά από 4 Γ.Σ. και παρακώλυαν την διαδικασία μη δίνοντας τη σφραγίδα και τα πρακτικά. Η στάση της κυβερνητικής παράταξης για ακόμα μια φορά δεν μας εκπλήσσει αλλά οι φοιτητές με τους αγώνες μας τους έχουμε δώσει την καλύτερη απάντηση.


Ο αγώνας που δίνουμε είναι δίκαιος, διεκδικούμε το αυτονόητο! Ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε.


Η κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ ολοκληρώνει το έγκλημα στις σπουδές μας και προωθεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα με το τσάκισμα της χρηματοδότησης, τους όλο και λιγότερους εισακτέους, τα διαλυμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς προγράμματα σπουδών. Μαζί με τα κριτήρια αξιολόγησης, που ορίζει η ΕΘΑΕ οι σχολές μας οδηγούνται σε συγχωνεύσεις και ορισμένες σε κλείσιμο, ενώ όσες μείναν θα προσφέρουν πτυχία κουρελόχαρτα αφήνοντας χιλιάδες παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών έξω από τα Πανεπιστήμια .Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ. τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν σε βάρος των δημοσίων ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών, θα μπουν δίδακτρα παντού, θα οδηγήσει σε φοιτητοδάνεια. Θα αφεθούν χιλιάδες παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών έξω από τα πανεπιστήμια, οξύνοντας τις ταξικές ανισότητες στην εκπαίδευση. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είδαμε στην πανδημία και τα Τέμπη. Σύμμαχός της είναι όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και άνοιξαν το δρόμο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Έτσι και τώρα με την στάση τους συναινούν σε αυτή την πολιτική, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που δια στόματος βουλευτή του είπε ότι συμφωνεί και με «δίδακτρα αν είναι αναγκαία» αλλά και το ΠΑΣΟΚ που ο πρόεδρος του υποστηρίζει ότι συμφωνεί με τα μη κρατικά πανεπιστήμια ζητώντας ακόμα και αναθεώρηση του άρθρου 16.

Η κυβέρνηση ψεύδεται και όταν λέει πως “δεν παραβιάζεται το άρθρο 16”. Το άρθρο 16 του Συντάγματος προβλέπει ρητά τον αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και την απαγόρευση σύστασης και λειτουργίας ανώτατων σχολών από ιδιώτες. Πρόκειται για μια ευθεία παραβίαση του άρθρου 16, που έχει κατοχυρωθεί με αγώνες, και αν περάσει, θα απειλήσει αντίστοιχα δικαιώματα.


Δε θα δεχτούμε τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, της ΕΕ, για παιδεία, πεδίο κερδοφορίας! Η πρόσβαση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση να εξαρτάται ακόμα περισσότερο από το πορτοφόλι κάθε οικογένειας. Για πολλούς θα υπάρχει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, πολλαπλές πανελλαδικές εξετάσεις και άλλα εμπόδια-κόφτες για να καταφέρουμε να σπουδάσουμε, ενώ για κάποιους ελάχιστη βάση πληρωμής που θα αγοράζουν σπουδές και ισάξια πτυχία! Η κυβέρνηση τη μόνη επιλογή που δίνει στους νέους και τις οικογένειές τους είναι το «που θα ακουμπήσουν τα χρήματά τους», οδηγώντας οικογένειες σε δάνεια και χρέη ακόμα και για τις σπουδές των παιδιών τους. Σε πρώτη φάση έχουν ανακοινώσει ότι έχουν επιβληθεί δίδακτρα σε φοιτητές ξένων χωρών γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο σε δίδακτρα στα προπτυχιακά και για μας.  Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό. Αν τους ένοιαζε η φυγή νέων, θα αναβάθμιζαν τα δημόσια ΑΕΙ, θα καταργούσαν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγή, θα αύξαναν την χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων.


Δε θα ανεχτούμε τη διάλυση των πτυχίων μας! Το πτυχίο μας μετατρέπεται σε ένα ακόμα “χαρτί” στη ζούγκλα της αγοραπωλησίας πτυχίων και τίτλων σπουδών. Θα πρέπει να κυνηγάμε ακόμα περισσότερα, ακόμα και επί πληρωμή πιστοποιητικά και σεμινάρια για να μπορέσουν να επιβιώσουμε, αφού μεγαλώνει η κατηγοριοποίηση των πτυχίων(2ετή, 3ετή, 4ετή προγράμματα σπουδών με ίδια επαγγελματικά δικαιώματα) με τους απόφοιτους να ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας, συμπιέζοντας τα εργασιακά, μισθολογικά επαγγελματικά δικαιώματα όλων προς τα κάτω, η πολιτική της ΕΕ  που μεθοδεύεται εδώ και χρόνια.


Δεν θα δεχτούμε την πλήρη υποβάθμιση των σπουδών μας! Μετά το άνοιγμα των Ιδιωτικών θα έρθουν δίδακτρα στα προπτυχιακά και θα υποβαθμιστούν τα δημόσια πανεπιστήμια! Θα είναι απαγορευτικό για τους περισσότερους να σπουδάσουν, εκτός εάν καταφύγουν σε φοιτητικά δάνεια που θα ξεχρεώνουν για μια ζωή!. Παράλληλα, τα δημόσια ΑΕΙ θα υποχρηματοδοτηθούν περαιτέρω υποβαθμίζοντας μεταξύ άλλων και τη φοιτητική μέριμνα, με τις κρατικές δαπάνες να βρίσκονται ήδη στον πάτο. Σε αυτό το πλαίσιο, για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα δημόσια θα αναζητήσουν πόρους από τα δίδακτρα, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα μέσα από ΣΔΙΤ και εργολάβους που θα λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Τα προγράμματα σπουδών θα αναδιαρθρωθούν περεταίρω στις ανάγκες της αγοράς και στα πρότυπα των ιδιωτικών (ρυθμοί σπουδών, αλυσίδες, ροές, κατευθύνσεις).

 Αντίστοιχα ακόμα ένα αποτέλεσμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, είναι πανεπιστήμια χωρίς φοιτητικούς συλλόγους, με φοιτητές και φοιτήτριες που δεν θα αντιδρούν, με πειθαρχικά και συμβούλια διοίκησης, χωρίς ζωντανές διεργασίες και αγωνιστικό κίνημα!Θα ανοίξει ο δρόμος για διαγραφές φοιτητών, μέτρο που η κυβέρνηση έχει ψηφίσει αλλά δεν έχει εφαρμοστεί. Το φοιτητικό κίνημα με τους αγώνες του θα εξασφαλίσει ότι κανένας φοιτητής δεν θα διαγραφεί!


Μία σειρά από τμήματα και διοικήσεις αποφασίζουν τηλεξεταστικές και τηλεκπαίδευση, που αποτελούν μέτρο καταστολής με στόχο να σπάσει τις καταλήψεις και να διαιρέσει  το φοιτητικό κίνημα, υπονομεύοντας την παιδεία με fast track διαδικασίες κόντρα στις γενικές συνελεύσεις μετά από απειλές για εισαγγελικές παρεμβάσεις και διώξεις ενάντια σε καθηγητές που δεν κάνουν τηλεεξεταστικές. Για μία σειρά από προβλήματα που δημιουργούνται με οριακά τιμωρητικές τηλεξεταστικές, την ευθύνη φέρει στο ακέραιο η κυβέρνηση, που έφερε το νομοσχέδιο εντός της εξεταστικής με στόχο να μας πιάσουν στον ύπνο, αλλά και η πρυτανεία και οι διοικήσεις που παίζουν το παιχνίδι της συμφωνώντας στην ουσία στην ολοένα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της λειτουργίας του δημόσιου πανεπιστημίου. Να αποσυρθούν τώρα τα απαράδεκτα προγράμματα τηλεξεταστικής που ανακοινώθηκαν και οι διοικήσεις των τμημάτων να σεβαστούν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων. Το φοιτητικό κίνημα διεκδικεί δια ζώσης εξεταστική μετά το πέρας των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων.


Οι μόνοι κερδισμένοι από το νομοσχέδιο είναι οι κολεγιάρχες από την πώληση πτυχίων και τα νέα πεδία κερδοφορίας που ανοίγονται μπροστά τους, το κράτος από την περικοπή δαπανών για την εκπαίδευση και οι εργοδότες που θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο εργατικό δυναμικό. Επιβεβαιώνεται ότι δεν λογαριάζουν τις σπουδές μας ούτε τις ζωές μας προς όφελος των κερδών τους. 


Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, στην ζωή μας, με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται, την επίθεση στο εισόδημα των οικογενειών μας, την ακρίβεια, την αβάσταχτη φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων σηκώνουμε ανάστημα.  Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών όλης της χώρας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους  απέναντι στην ακρίβεια. 


Απαιτούμε να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία, την Υγεία, την αντιμετώπιση της ακρίβειας αντί να ξοδεύονται 7 δις κάθε χρόνο για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, για να σφάζεται ο λαός της Παλαιστίνης που δίνει ένα δίκαιο αγώνα, να στέλνεται ελληνική φρεγάτα σε αποστολές εκτός συνόρων, και η χώρα μας να γίνεται ορμητήριο πολέμου, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της πολεμικής επιχείρησης της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα. Απαιτούμε καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!


Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, ργια να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες, για να μην μετριέται  η ανθρώπινη ζωή ως “κόστος”, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα από την εγκληματική πολιτική του “πάμε κι όπου βγει”. Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι!


Κλείνοντας 1 χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι ένοχοι. Είναι όλες οι κυβερνήσεις, το κράτος που προώθησαν, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, την απελευθέρωση των μεταφορών, η εταιρεία της Ηellenic Train, όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν την ζωή μας ως κόστος για να γεμίζουν με εκατομμύρια τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, εξοικονομώντας χρήματα από αναγκαία δημόσια αγαθά όπως υγεία, παιδεία, μεταφορές για να τα διαθέσουν σε επιδοτήσεις σε εταιρείες. Η πολιτική τη ΕΕ, αυτή και των προηγούμενων κυβερνήσεων που αντιμετωπίζει την ζωή μας ως κόστος με αποτέλεσμα τους 57 νεκρούς στα Τέμπη,  τα θύματα των πυρκαγιών και των πλημμυρών, οι καθημερινές διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά, η εκτόξευση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες, οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, όσους αδυνατούν να βρουν ραντεβού και χειρουργείο με τη διάλυση του ΕΣΥ, οι πλειστηριασμοί που ετοιμάζονται να ενταθούν, η περεταίρω εμπορευματοποίηση της παιδείας που έρχονται να τσακίσουν τα δικαιώματα μας για να πλουτίζουν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες. 

Ο φοιτητικός μας σύλλογος τιμά την 8η Μάρτη ημέρα της γυναίκας, στηρίζει την απεργία και δυναμώνουμε ανυποχώρητα την πάλη για την ισοτιμία και χειραφέτηση της γυναίκας στην κοινωνία της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.


Τα τελευταία χρόνια το φοιτητικό κίνημα έχει δώσει μεγαλειώδεις αγώνες ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη τους νόμους-πλαίσιο και έχει πετύχει μεγάλες νίκες και πρέπει να συνεχιστεί κλιμακώνοντας τους αγώνες μας! Το κίνημα του ‘06-’07 αποδεικνύει ότι μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις πορείες μπορούμε να εμποδίσουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!  


Τώρα να δυναμώσει και να ενωθεί ο αγώνας όλων των φοιτητών, των μαθητών μαζί με τους εργαζομένους, τους αγρότες σε ένα μεγάλο κίνημα διεκδίκησης και αγώνα για ζωή και μέλλον με δικαιώματα - με βάση τις ανάγκες μας!

Απαιτούμε:

Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Όχι στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16! 

Ένα πτυχίο ανά αντικείμενο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες. Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους.

Κατάργηση της ΕΒΕ του ν+ν/2 και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για παρεμπόδιση αναπροσαρμογής των εξετάσεων. Να μην εργαλειοποιείται η εξεταστική μας για να υπονομευθούν οι αγώνες μας. 

Κάτω τα χέρια από τους Φοιτητές! Η καταστολή δεν θα περάσει. Εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφή καταστολής και υπονόμευσης των αποφάσεων των Γ.Σ. όπως η τηλεξεταστική και διασφάλιση ότι δεν θα χαθεί κανένα εξάμηνο

Καμία εκδικητική απόλυση διοικητικών υπαλλήλων, να παρθεί πίσω η απόλυση του Δ.Α., να ανανεωθεί η σύμβαση του. 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Έγκαιρη ενημέρωση και συμμετοχή εκπροσώπων των Φ.Σ. στις συνελεύσεις των τμημάτων ώστε άμεσα να μεταβιβάζονται τα αιτήματα των φοιτητών.

Καλούμε την Πρυτανεία του Π.Ι. να αναθεωρήσει την θετική της στάση έναντι επιχορηγήσεων και χρηματοδότησης από ιδιώτες. Το κράτος οφείλει να στηρίζει επαρκώς την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις ανάγκες της


Αποφασίζουμε:

Νέες Γενικές Συνελεύσεις την επόμενη βδομάδα που οι φοιτητικοί σύλλογοι να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους σε κάθε σύλλογο με νέες μαζικές κινητοποιήσεις, πενθήμερες καταλήψεις και δράσεις

Συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου Παρασκευή 8 Μάρτη στην Αθήνα 

Παρέμβαση στα τμήματα καθηγητών για να πάρουν πίσω την τηλεκπαίδευση.

Τρίτη 5 Μάρτη 12:00 δημιουργία γιγαντοπανό στην λέσχη και επίλυση διαδικαστικών για την συμμετοχή στην πανελλαδική πορεία.

Πέμπτη 7 Μάρτη στην Περιφέρεια 12:00 πικετοφορία που καταλήγει στο κάστρο και κρέμασμα γιγαντοπανό. Θα ακολουθήσει ψήσιμο των Φοιτητικών Συλλόγων στο θεατράκι

Οργάνωση της συναυλία των φοιτητικών συλλόγων

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της 8ης Μάρτη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]