Πανελλήνια Δράση κατά της σχολικής βίας-Παν. Ιωαννίνων||τετάρτη 6 Μαρτίου στον πεζόδρομο Μιχαήλ Αγγέλου

 


Το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με 520 σχολεία όλων των βαθμίδων (150 Νηπιαγωγεία, 185 Δημοτικά Σχολεία, 112 Γυμνάσια και 73 Λύκεια) από όλη τη χώρα και 1 από την Ίμβρο, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, του Δήμου Ιωαννιτών και άλλων Δήμων, θα υλοποιήσουν πανελλήνια δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.30-11.15, στον πεζόδρομο Μιχαήλ Αγγέλου, στα Γιάννενα και σε άλλα κεντρικά σημεία πόλεων και χωριών της χώρας μας. Στη δράση συμμετέχουν περισσότεροι/ες από 25.000 μαθητές/τριες και πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί.


Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.


Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζητούν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.


Την ημέρα της δράσης, οι μαθητές/τριες κατά τη μετάβασή τους από το σχολείο στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης θα φορούν μάσκες που απεικονίζουν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού και θα αναπαριστούν μορφές βίας με κάποιες κινήσεις. Στις 11.00, οι μαθητές/τριες θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και το ταυτόχρονο σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές.


Η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.


 


Επιστημονικά Υπεύθυνος:


Θεόδωρος Θάνος , Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμ. Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Συνεργάτες: Βιβή Μπουκουβάλα, Κώστας Σόγιας, Απόστολος Κατσικάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]