Επίσκεψη - Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου από το 5ο γυμνασίου Άρτας





Το 5ο Γυμνάσιο Άρτας έζησε μια μοναδική εμπειρία στο Δημαρχείο σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, συμμετέχοντας σε δράση που στόχο είχε την εξοικείωση των μαθητών με το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων. Τους μαθητές υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κώστας Χαρακλιάς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Παπανικολάου.


Τα παιδιά ανέλαβαν ρόλους εκπροσώπων του Δήμου και μέσα από την προσομοίωση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, γνώρισαν τις προκλήσεις και τα καθήκοντα αυτών. Με το  διαδραστικό παιχνίδι, εξοικειώθηκαν με τη δημοκρατική διαδικασία,  λήψης αποφάσεων, τη διαχείριση προβλημάτων και τη σημασία της συνεργασίας στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασαν τη χαρά τους για τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον των μαθητών, καθώς και τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των νέων στις δημόσιες υποθέσεις και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που τούς αφορούν άμεσα.


Η επίσκεψη προσέφερε στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τον ρόλο και τη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Αρταίων τους ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στη δράση και δηλώνει πρόθυμος σε νέες επισκέψεις  σχολείων της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]