ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Διαγράψτε αυτές τις 28 εφαρμογές από τα κινητά σας - Δωρεάν, παράνομες και επικίνδυνες

 


Αναλυτικά οι 28 εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα - Παρέμειναν στο Play Store και στις αρχές του 2024


Μια μεγάλη λίστα με εφαρμογές που διατίθενται δωρεάν στα κινητά τηλέφωνα αποδεικνύονται ως επικίνδυνες, καθώς φέρονται να ευθύνονται για την εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού, σύμφωνα με τα όσα βρήκαν ερευνητές της Human’s Satori Threat Intelligence. Οι εφαρμογές αυτές υπάρχουν στο Play Store πάνω από 9 μήνες.


Συγκεκριμένα βρίσκονται στο Play Store τους τελευταίους 9 μήνες του 2023, ενώ παρέμειναν και στις αρχές του 2024. Έχουν επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες Android σε όλο τον κόσμο και οι λόγοι είναι απλοί. Πρόκειται για δωρεάν VPN εφαρμογές. Η λίστα περιλαμβάνει 28 εφαρμογές.

Με αυτές τις εφαρμογές δεν κινδυνεύουν οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί, όμως ίσως χρησιμοποιήθηκε η συσκευή όσων την κατέβασαν για να μετατρέψουν τους χρήστες σε συνεργούς. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορούν από την μολυσμένη συσκευή να ξεκινήσουν διάφορα εγκλήματα στο διαδίκτυο, όπως το να ξεκινήσουν επιθέσεις σε σελίδες και οργανισμούς. Η Google θα έπρεπε να έχει βρει το πρόβλημα και να μην είναι υπαρκτό τόσο καιρό μετά.


Η Google μετά την αποκάλυψη του Proxylib, όπως λέγεται το malware, κατέβασε αυτές τις εφαρμογές από το Play Store. Αρκετές από αυτές τις εφαρμογές έχουν επιστρέψει στο Play Store, όμως δεν έχουν κάποιο ίχνος του malware και είναι ασφαλείς. Βέβαια, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του κοινού και όχι άδικα.


Lite VPN

Anims Keyboard

Blaze Stride

Byte Blade VPN

Android 12 Launcher (by CaptainDroid)

Android 13 Launcher (by CaptainDroid)

Android 14 Launcher (by CaptainDroid)

CaptainDroid Feeds

Free Old Classic Movies (by CaptainDroid)

Phone Comparison (by CaptainDroid)

Fast Fly VPN

Fast Fox VPN

Fast Line VPN

Funny Char Ging Animation

Limo Edges

Oko VPN

Phone App Launcher

Quick Flow VPN

Sample VPN

Secure Thunder

Shine Secure

Speed Surf

Swift Shield VPN

Turbo Track VPN

Turbo Tunnel VPN

Yellow Flash VPN

VPN Ultra

Run VPN

Όλες είναι δωρεάν VPN εφαρμογές, τη στιγμή που κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλα ποσά για συντήρηση. Αυτός είναι και ο λόγος που οι σοβαρές VPN υπηρεσίες, χρεώνουν από 3 μέχρι 10 ευρώ το μήνα. Αυτός είναι και ο λόγος που εκατομμύρια χρήστες εξαπατήθηκαν και κατέβασαν τους δωρεάν VPNs, που περιείχαν το Proxylib.


Το εν λόγω malware πετάει κακόβουλες διαφημίσεις, ενώ μπορεί να αναδρομολογήσει επιθέσεις, μέσα από την συσκευή το χρήστη, κρύβοντας έτσι την πραγματική IP του hacker. Με αυτό τον τρόπο και επιθέσεις έκαναν και χρήματα έβγαζαν από τις κακόβουλες διαφημίσεις.


*Με πληροφορίες από Techmaniacs

πηγή newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]