ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!!LIVE Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

Το Point System .... καραδοκεί Όποιος οδηγός φτάσει τους 25 πόντους «χαιρετάει» το δίπλωμά του

 


Το Point System ή αλλιώς το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ), καραδοκεί και όποιος οδηγός φτάσει τους 25 πόντους «χαιρετάει» το δίπλωμά του. Για το φόβο των Ιουδαίων λοιπόν καλό θα είναι οι ασφαλιστές να ενημερώνουν τους πελάτες τους .

Το Σύστημα Καταγραφής Πόντων, γνωστό και ως Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ), αναπτύχθηκε με σκοπό την παρακολούθηση της οδικής συμπεριφοράς των οδηγών. Κάθε οδηγός που αποκτά άδεια οδήγησης ενσωματώνεται στο σύστημα ελέγχου και φυσικά ξεκινά με μηδενικούς πόντους στο ενεργητικό του.


Τι γίνεται λοιπόν με τις παραβάσεις;


Σε περίπτωση παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και αφού αποδοθεί το πρόστιμο από την Τροχαία, επιβάλλονται πόντοι ποινής στον οδηγό, πέραν του προστίμου φυσικά. Αν λοιπόν κάποιος παραβιάσει το κόκκινο, για παράδειγμα, πέρα από την χρηματική ποινή, στο point system περνάνε 9 πόντοι ποινής. Εννιά πόντους ποινής επισύρει επίσης η παραβίαση πινακίδων, όπως και η στάθμευση σε χώρο για Άτομα με Αναπηρία.


Όταν οι πόντοι φτάσουν τους 15, η Τροχαία ειδοποιεί τον οδηγό, ενώ στους 25 αφαιρείται η άδεια οδήγησης. Αυτό μπορεί να συμβεί και πριν συμπληρώσει τους 25 βαθμούς ποινής, σε περίπτωση που υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα μέσα σε 1 χρόνο, για σοβαρές παραβάσεις όπως :


Παράβαση ΣΤΟΠ ή πινακίδας παραχώρησης προτεραιότητας

Παραβίαση κόκκινου φαναριού

Οδήγηση για εντυπωσιασμό / αυτοσχέδιοι αγώνες

Παραβίαση κανόνων για τις διαβάσεις τρένων (μείωση ταχύτητας, στάση)

Αναστροφή, οπισθοπορεία και οδήγηση στη κεντρική διαχωριστική λωρίδα σε αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας

Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών

Οι νέοι οδηγοί που δεν έχουν συμπληρώσει 3 έτη από την απόκτηση του διπλώματος οι πόντοι προσαυξάνονται κατά 3 σε κάθε παράβαση.


Να γνωρίζετε βέβαια πως οι πόντοι διαγράφονται κάθε 4 χρόνια από την ημερομηνία που διαπιστώθηκε η παράβαση και σε 2 χρόνια όταν η παράβαση διαπραχθεί από οδηγό που οδηγούσε όχημα δημόσιας χρήσης.


Αν αφαιρεθεί λόγω point system το δίπλωμα τι γίνεται έπειτα;


Αν τώρα ο οδηγός είναι τόσο «επικίνδυνος» και φτάσει το όριο των 25 πόντων και αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης, τότε ο παραβάτης πρέπει να παρακολουθήσει τουλάχιστον το 50% του ελάχιστου αριθμού των μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης, όπως αυτό έχει ορισθεί για τους υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής σχετικά με τις παραβάσεις που υπέπεσε και να εξετασθεί θεωρητικά και πρακτικά, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψήφιων οδηγών.


Βέβαια για να μπορέσει να επανεξεταστεί και να λάβει πίσω το δίπλωμα, πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες από την επομένη της ημερομηνίας αφαίρεσης της άδειας οδήγησης.Όπως αντιλαμβάνεστε το point system δεν συγχωρεί και ένας απρόσεκτος – επικίνδυνος οδηγός μπορεί να βρεθεί σε δυσχερή θέση. Για το λόγο αυτό   οι ασφαλιστές πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τους πελάτες τους .

nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]