LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

“Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου & Ιονίων Νήσων FIRST® LEGO® League Ιωάννινα, βραβεία και προκρίσεις στον Πανελλήνιο Τελικό”





Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Ιωάννινα. Ο Διαγωνισμός ήταν μια συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την Eduact, διεξήχθη υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και φιλοξενήθηκε στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

Στους Διαγωνισμούς κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 6.000 παιδιά συνολικά. Στο FIRST® LEGO® League Ρόδος συμμετείχαν 10 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 120 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠, εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες. 


Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων κάνοντας την εμπειρία του διαγωνισμού μοναδική για τις ομάδες. 

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ηπείρου & Ιονίων Νήσων ήταν ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/ 133790/Δ2). Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής ενώ το 1/2 των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού. Συνολικά το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη. 



Βραβεία Περιφερειακού Διαγωνισμού Ηπείρου & Ιονίων Νήσων FIRST® LEGO® League Ιωάννινα: 

Core Values Award 

C3142 NGM Bambinia

Innovation Project Award

C3146 ETHERS

Robot Design Award

C3073 NGM Team

Robot Performance Award

C3015 NROBOGEN


Engineering Excellence 

C3137 THENY OF ROBOTS


Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE  είναι οι: C3015 NROBOGEN, C3073 NGM Team, C3137 THENY OF ROBOTS, C3142 NGM Bambinia


Στον Διαγωνισμό μας τίμησαν με την παρουσία τους: η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Νάκου Αγνή, ο καθηγητής και Διευθυντής του εργαστηρίου διδακτικής και σχολικής παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Εμβαλωτής Αναστάσιος,  και ο Διευθυντής του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων κ. Γεωργίτσης Νίκος, οι οποίοι απένειμαν βραβεία στους συμμετέχοντες.


Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι: Χρυσοί Χορηγοί: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Μεγάλος Χορηγός: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, ο Χορηγός: Πλαίσιο και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Ο3 Out of Ordinary. Χορηγοί σίτισης : Goody’s Burger House, Dole και JOIN juice bars.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]