Η καρδιά της αγωνιζόμενης αγροτιάς χτυπάει στην Αθήνα


 Συμπληρώνοντας 4 βδομάδες σκληρής μάχης στα μπλόκα, σήμερα Τρίτη η καρδιά της αγωνιζόμενης αγροτιάς χτυπάει στην Αθήνα, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.


Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ., ενώ η προσυγκέντρωση των αγροτών θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Παράλληλα, σήμερα θα πραγματοποιηθούν και στην υπόλοιπη χώρα αποκλεισμοί δρόμων, τελωνείων και άλλες αγωνιστικές δράσεις.

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες το είπαν και το έκαναν: «Τίποτα δεν θα εμποδίσει το κομβόι των τρακτέρ να φτάσει στο Σύνταγμα».


Από το Κάστρο Βοιωτίας όπου συγκεντρώθηκαν και διανυκτέρευσαν, οι αγρότες με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα.

Από τις 4 τα ξημερώματα ξεκίνησαν τα τρακτέρ από το μπλόκο των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της πολύπαθης βόρειας Εύβοιας για το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Σήμερα ξεκινάνε και οι χιλιάδες αγρότες από τα χωριά τους για την Αθήνα, με όλα τα μεταφορικά μέσα: Με λεωφορεία που ναυλώνονται, με τρένα και ΙΧ αυτοκίνητα, με πλοία που απέπλευσαν χτες από την Κρήτη.

Οι προσυγκεντρώσεις για την υποδοχή των αγροτώνΜε μια σειρά από προσυγκεντρώσεις ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους αγρότες που κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα και διαδηλώνουν στο Σύνταγμα για τα δίκαια αιτήματά τους συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς της Αττικής. Τα σημεία υποδοχής έχουν οριστεί για σήμερα, στις 5.30 μ.μ., ως εξής:


Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο - Χαρτί, στην Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.


Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία Εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και Σωματεία Λογιστών - Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών.


Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης.


Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νότιων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]