ΙΩΑΝΝΙΝΑ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Για την κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη ενημέρωσαν οι αγρότες τον αρμόδιο υπουργό


Συνάντηση είχαν εκπρόσωποι των μπλόκων με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ενόψει του συλλαλητηρίου της Τρίτης με τρακτέρ στην Αθήνα.


Όπως έγινε γνωστό, η πρώτη απάντηση του υπουργού ήταν αρνητική για την κάθοδο των τρακτέρ. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των μπλόκων διεμήνυσαν ότι θα υλοποιήσουν την απόφαση των 50 μπλόκων για συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα και κάλεσαν τον υπουργό να μην σταθεί εμπόδιο και να δώσει λύση στα πρόβλημα με ικανοποίηση των επτά αιτημάτων τους. Ενημέρωσαν τον υπουργό πως ήδη συγκεντρώνονται και ετοιμάζονται τα τρακτέρ για την κάθοδο από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.


Μετά τη συνάντηση ο Ρίζος Μαρούδας, εκπρόσωπος του μπλόκου της Λάρισας, δήλωσε πως: «Ενημερώσαμε τον υπουργό για τη νέα απόφαση όλων των μπλόκων να πραγματοποιήσουμε ένα συλλαλητήριο στην Αθήνα και με τρακτέρ και με λεωφορεία. Ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα που δεν έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση και γι’ αυτό συνεχίζουμε αυτή την κινητοποίηση και είμαστε ακόμα στον δρόμο. Η απάντηση που πήραμε, σε πρώτη φάση είναι αρνητική, σε σχέση με τα τρακτέρ στην Αθήνα για την κάθοδο. Όμως πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί, και όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έγιναν αντίστοιχες κινητοποιήσεις, το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας. Εμείς σήμερα δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε στη Νίκαια την Τρίτη. Θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε και τον λαό της πρωτεύουσας. Όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη, γιατί η δική μας η νίκη θα είναι και νίκη του λαού, για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του. Δεν ξέρουμε ποια είναι η επιλογή της κυβέρνησης. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, είναι η μόνη εφικτή λύση για όλους. Ήδη έχουμε μαζέψει ικανοποιητικό αριθμό τρακτέρ και θα μαζέψουμε και άλλα. Έχουμε πολλά μπλόκα και τρακτέρ και θα δούμε τον τρόπο που θα συμμετέχουν όλες οι περιοχές. Αυτή είναι η απόφασή μας. Αν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε με το ζόρι».


Ο Δημήτρης Δημογιάννης εκπρόσωπος μπλόκου Αλαμάνας δήλωσε ότι «προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας δέχτηκε και αφού μας αποδέχτηκε σημαίνει ότι έχει αναλάβει και την ευθύνη της οποιασδήποτε διαχείρισης, όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια ειρηνική διαδήλωση, με ένα σχετικό όγκο τρακτέρ στην Αθήνα -όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- γιατί θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στην Αθήνα. Εμείς του εξηγήσαμε ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα, εμείς θέλουμε να αναδείξουμε το ζήτημα κάνοντας μια τυπική συγκέντρωση στην Αθήνα, χωρίς προβλήματα και όχι από όλη την Ελλάδα. Η απάντηση ήταν “όχι”. Ας αναλάβει την ευθύνη επειδή η απόφαση του μπλόκου ήταν ξεκάθαρη για κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ και οι αγρότες δεν κάνουν πίσω. Οποιοδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη γιατί οι αγρότες δεν κάνουν πίσω. Εάν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε με το ζόρι στην Αθήνα».

πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]