LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας:Προβολή της ταινίας "Τα φτερά του έρωτα"




 Μετά την επαναδραστηριοποίηση του ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ, η επιστροφή μας στην σκοτεινή αίθουσα ήταν βασική μας επιθυμία και με με μεγάλη μας χαρά είμαστε στη θέση να σας ανακοινώσουμε μία προβολή βγαλμένη από τα "παλιά".

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου επιστρέφουμε εκεί που όλα ξεκίνησαν, παρέα με το αριστουργηματικό φιλμ του Βιμ Βέντερς, "Τα Φτερά του Έρωτα".

Στην πιο δημοφιλή, ποιητική και ρομαντική του στιγμή, ο μεγάλος Γερμανός σκηνοθέτης παραδίδει ένα instant classic της 7ης Τέχνης το οποίο θα έχουμε την τιμή να παρακολουθήσουμε μαζί σας σε αποκατεστημένη έκδοση, στη μεγάλη οθόνη του ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ.

Σας περιμένουμε!

Η ώρα έναρξης της προβολής ορίζεται για τις 17:00 ακριβώς.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Γράφει, ο Βασίλης Γκορόγιας



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.....

Βερολίνο στα μέσα της δεκαετίας του '80. Το τείχος εξακολουθεί να διχοτομεί την πόλη σε δύο κοινωνικοπολιτικές πραγματικότητες. Άγγελοι περιπλανιούνται στους δρόμους, ακούγοντας τις σκέψεις των ανθρώπων. Ένας από αυτούς ερωτεύεται μια ακροβάτισσα του τσίρκου. Τα αισθήματά του για αυτήν είναι τόσο έντονα που ζητά να χάσει το προνόμιο της αθανασίας και να γίνει θνητός. Επιλέγει να αφήσει την αθανασία και την αιωνιότητα και να "οξειδωθεί μες στη νοτιά των ανθρώπων", να σταματήσει να παρακολουθεί (με την ασπρόμαυρη ματιά του) τη ζωή και να τη ζήσει σαν άνθρωπος.

Ο άγγελος Ντάμιελ θα εκπέσει με τη θέλησή του, στους περιορισμούς του χρόνου, στην αρρώστια, τον πόνο και στο θάνατο, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να αγγίζει, να αισθάνεται, να ζήσει τον έρωτά του για τη Μαριόν, να νοιώσει όλα αυτά τα απλά και καθημερινά πράγματα.




Γράφει, η Δήμητρα Πανή


ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΈΡΩΤΑ ( Wings of Desire, 1987)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ 2024 (1).jpg

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ




Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς


Σενάριο: Πιτερ Χάντκε, Ρίτσαρντ Ρέιτινγκερ, Βιμ Βέντερς


Φωτογραφία: Ανρί Αλεκάν


Μουσική: Γιούργκεν Κνίπερ


Πρωταγωνιστούν: Μπρούνο Γκαντς, Σολβέιγ Ντομαρτέν, Οτο Σάντερ, Κουρτ Μπουά, Πίτερ Φολκ




ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024


ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ


ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 17:00




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]