Ιωάννινα:Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια


Νέο  φοιτητικό συλλαλητήριο αυτή την ώρα και στα Ιωάννινα ,στο πλαίσιο πολύμορφων κινητοποιήσεων  σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης.
Οι φοιτητές και στα Ιωάννινα  διεκδικούν ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και  δωρεάν πανεπιστήμιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και πτυχία με πραγματική αξία ...
Ακούραστα, μαζικά, μαχητικά, για πέμπτη εβδομάδα οι φοιτητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της πόλης. Βροντοφώναξαν «ακούστε καλά τι λένε φοιτητές, εμείς αγωνιζόμαστε για δωρεάν σπουδές». Διέψευσαν την κυβέρνηση και όλους εκείνους που στηρίζουν την επιβολή των ψηφιακών εξετάσεων ως εργαλείο απομαζικοποίησης του αγώνα τους. Απέδειξαν πως η πλειοψηφία δεν φιμώνεται, δε τρομοκρατείται. Έστειλαν μήνυμα θέλησης και αποφασιστικότητας να μην επιτρέψουν να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να μην επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας τρίτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παλεύουν για ζωή και σπουδές με δικαιώματα. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων νέων βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο σύλλογος ΔΕΠ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Στη συγκέντρωσή έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου η Θεοφανία Νικολάου πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Χημικού μιλώντας εκ μέρους όλων των φοιτητικών συλλόγων συμπύκνωσε τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων τονίζοντας ότι «αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα». Απέναντι σε αυτό το αυτονόητο αίτημα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αντιμετωπίζοντας την παιδεία ως ακόμη ένα πεδίο κερδοφορίας.

«Για ακόμη μία εβδομάδα, χιλιάδες φοιτητές πέρασαν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους. Ψήφισαν μαζικά, ελεύθερα και δημοκρατικά, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» τόνισε χαρακτηριστικά δίνοντας πληρωμένη απάντηση σε όλα εκείνα τα ανώνυμα δημοσιεύματα που αναπαράγονται άκριτα σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και επιδιώκουν να  συκοφαντήσουν τον αγώνα και τη δημοκρατική λειτουργία των συλλόγων. Τον αγώνας τους επισήμανε δεν τον σταματούν τα ψέματα, οι απειλές και οι εκβιασμοί για «χαμένες εξεταστικές». Γιατί οι χιλιάδες φοιτητές που πλημυρίζουν τους δρόμους στις χώρας παίρνουν ξεκάθαρη θέση στο δίλημμα «τα κέρδη τους, οι ζωές μας» και απαντούν «το άδικο δεν θα γίνει νομός».  






upd 18.44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]