Καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων , μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!Ξεσηκωμός στα Πανεπιστήμια! Οι αντιδράσεις των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δυναμώνουν και οργανώνονται μεγάλες διαδηλώσεις. 

Σήμερα 11/1/2024 τα τμήματα Ιατρικής , Φυσικής , Μαθηματικών , Βιολογικών  Εφαρμογών και Τεχνολογιών , Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης έκλεισαν από τους Φοιτητικούς Συλλόγους!

Προχωράμε σε :

1. Μεγάλο Συλλαλητήριο 11/1 12:00 στην Περιφέρεια.

2. Κινητοποίηση στην Πρυτανεία 12/1 12:00.

Το μήνυμα των φοιτητών είναι ξεκάθαρο «Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!»  για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι φοιτητές απαιτούν αναβάθμιση των σπουδών τους, πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές.

Σε αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές!

Το νομοσχέδιο είναι ενάντια στις ανάγκες μας!

Κάνει την αδικία νόμο! Ενώ εμείς για να σπουδάσουμε περνάμε χίλια δυο εμπόδια, άγχος, πανελλαδικές εξετάσεις με ελάχιστη βάση εισαγωγής, πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά σε ενοίκια και άλλα έξοδα… η κυβέρνηση μας λέει ότι όποιος έχει λεφτά θα περνάει σε όποια σχολή θέλει και θα αγοράζει ισάξιο πτυχίο με το δικό μας! 

Διαλύει τα πτυχία μας! Το πτυχίο μας μετατρέπεται σ’ ένα ακόμα «χαρτί» στη ζούγκλα της αγοραπωλησίας πτυχίων και τίτλων σπουδών. Θα πρέπει να κυνηγάμε επί πληρωμή προσόντα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε στον ανταγωνισμό για το ίδιο αντικείμενο. (…)

Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι κολεγιάρχες και οι επιχειρηματίες που θα πουλάνε πτυχία! Για τα δικά τους συμφέροντα η κυβέρνηση παραβιάζει ακόμα και το άρθρο 16 του Συντάγματος (…). 

(…) H κυβέρνηση της ΝΔ, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, προώθησαν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και περαιτέρω διάλυσης της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, την πολιτική της ΕΕ, τους φοιτητές να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις σπουδές και να έχουν πρόσβαση στο πανεπιστήμιο, και τώρα έρχονται να ολοκληρώσουν το έγκλημα με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Αυτό που εμείς έχουμε ανάγκη είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν και ποιοτικό πανεπιστήμιο, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα, και όχι ένα πανεπιστήμιο πανάκριβο, υποβαθμισμένο, που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και κάνει "παζάρι πτυχίων". Απαιτούμε ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, με προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού, εκσυγχρονισμό των υποδομών, των εργαστηρίων, των προγραμμάτων σπουδών, της φοιτητικής μέριμνας. Μόνο με τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην κυβέρνηση, να μην περάσει το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!»

Οι φοιτητές διεκδικούν:

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο!

Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια - Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16!

Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές!

Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας – Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα!

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονες, ποιοτικές, δημόσιες και δωρεάν σπουδές!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]