Ιωάννινα:Ναι μεν, αλλά...

 
Άρχισε να φαίνεται μια διαφορά στην εικόνα της παραλίμνιας περιοχής μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Δημοτική Αρχή. Κομμένα χόρτα, κλάδεμα, μια σχετική καθαριότητα κτλ. Και ενώ τοποθετήθηκαν νέες σανίδες εκεί που υπήρχε πρόβλημα στο λιμανάκι της Σκάλας, οι διαλυμένες σανίδες στα παγκάκια της παιδικής χαράς δεν αποκαταστάθηκαν. 

Μπορεί να γίνει βέβαια κι αυτό κάποια στιγμή, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη, εφόσον το συνεργείο του Δήμου ήταν εκεί ενώ όταν αποχώρησε δεν είχε πάει καν μεσημέρι. 


                                                               Το ... ναι μεν


Αυτό φυσικά που περιμένει κανείς από μια παράταξη είναι να δει τα κακώς κείμενα και να τα διορθώνει επιτόπου και όχι να τα παραβλέπει ή να μην τα βλέπει καθόλου. 


Δεν νοείται, για παράδειγμα, αγάλματα μουντζουρωμένα και βανδαλισμένα να παραμένουν σε σημεία που τα βλέπει πλήθος κόσμου, υποτιμώντας έτσι τον καθημερινό πολιτισμό μας, όταν κάτι παρόμοιο δύσκολα θα συναντήσει κανείς σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας. 
                                                                           και το... αλλά

@ Αυτό που βλέπετε χωρίς να φαίνεται στη φωτογραφία είναι μια στάση αστικού. Και πού βρίσκεται αυτή η στάση; Στην κεντρικότερη λεωφόρο της πόλης. Και ποιοι τη χρησιμοποιούν; Οι σπουδαστές της Σχολής του ΟΑΕΔ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση από το κέντρο, οπότε έχει και την ανάλογη χρησιμότητα.    Η στάση ΟΑΕΔΗ αόρατη -αυτή- λοιπόν στάση, παραμένει έτσι για πόσα χρόνια τώρα, χωρίς να διαθέτει τίποτε από εκείνα  που θα την έκαναν μια κανονική στάση αστικού. Ούτε σκέπαστρο, ούτε παγκάκι, ούτε κάδο απορριμμάτων. Τίποτε. Οι σπουδαστές στριμώχνονται στο χορτάρι ή τη λάσπη ανάλογα, εφόσον πεζοδρόμιο δεν υπάρχει. Και κάπως έτσι προχωράμε για το 2030!  
    Το πεζοδρόμιο
      H στάση στη Νιάρχου


Το ίδιο συμβαίνει και με τη στάση στη Νιάρχου, αόρατη κι αυτή. Βέβαια, από το να γίνουν σαν τη στάση Παπουτσή του ΚΤΕΛ ή την άλλη στην κάθοδο της Δωδώνης που είναι  μονίμως μέσα στο σκουπιδαριό, κάτι πρωτόγονο κα ρυπαρό συνάμα, καλύτερα αόρατες. 


  Η στάση στη Δωδώνης (Πολυκλαδικό)Τι να πει κανείς... Η ντροπή δεν φτάνει και ειδικά για όλα εκείνα τα παιδιά που έρχονται από άλλες περιοχές της  χώρας για να καμαρώσουν τον πολιτισμό μας.
 Ας θυμηθούμε και τη στάση Παπουτσή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]