Χιονόπτωση στην Εγνατία |Ακινητοποιημένα τα φορτηγά λόγω απαγορευτικού |Κατά τόπους ισχυροί άνεμοι|[βίντεο-φωτό]

 


Λόγω της χιονόπτωσης  λίγο μετά τις 20.00    στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο Περιστερίου και μετά με κατεύθυνση προς Μέτσοβο   απαγορεύτηκε   προσωρινά  η   κυκλοφορία  των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων .


Κατά μήκος της Εγνατίας Οδού κινούνται περιπολικά της Τροχαίας ενώ στον κόμβο Περιστερίου ακινητοποιήθηκαν  νταλίκες λόγω της απαγόρευσης .Κατά τόπους πνέουν και   ισχυροί άνεμοι .Αρκετά είναι και τα ακινητοποιημένα φορτηγά στον κόμβο Κουτσελιού  ,με τους οδηγούς να αναμένουν την άρση του απαγορευτικού ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν στην Εγνατία για να συνεχίσουν το  ταξίδι τους .


Η κίνηση των ΙΧΕ οχημάτων διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα   με  τα  εκχιονιστικά της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου να βρίσκονται  διαρκώς  κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου .

Λόγω της χιονόπτωσης και μέσα στο Μέτσοβο όσοι επισκέπτες βρίσκονταν στις ταβέρνες της κεντρικής πλατείας  έσπευσαν να  φωτογραφίσουν την όμορφη ατμόσφαιρα που για μία ακόμα φορά  φέτος επικρατεί   στα ορεινά  του νομού Ιωαννίνων .

Οι αρμόδιοι φορείς σε όλους τους ορεινούς δήμους  της Ηπείρου και   φυσικά η Πολιτική Προστασία  βρίσκονται επί ποδός  ,για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων .


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στον Νομό Ιωαννίνων (έντονη χιονόπτωση) και σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων:

Απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 3,5 τόνων, από τον Κόμβο Παμβώτιδας (χιλιομετρική θέση 72,900) έως και τον Κόμβο Παναγιάς (χιλιομετρική θέση 120,800) του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Επιβάλλεται υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων σε όλα τα οχήματα, στο παραπάνω τμήμα του αυτοκινητοδρόμου. 

Των παραπάνω περιορισμών εξαιρούνται τα οχήματα: 

οδικής βοήθειας,

εκχιονιστικά και φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και

εκτάκτου ανάγκης.

Οι ρυθμίσεις της σχετικής απόφασης ισχύουν μέχρι την εξασθένιση των καιρικών φαινομένων και παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]