LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα :"Στον κύριό μας με αγάπη"...από το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ

   






Προβολή της ταινίας "Στον κύριό μας με αγάπη"  από το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ

Ο μηχανικός Μαρκ Θάκερεϊ, που μη μπορώντας να βρει θέση εργασίας ως μηχανικός, αναλαμβάνει καθήκοντα δασκάλου σε λύκειο υποβαθμισμένης περιοχής του Λονδίνου. Η ταινία ξεκινά με την πρώτη του μέρα στο σχολείο αυτό, όπου φοιτούν μαθητές φτωχών εργατικών οικογενειών, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όχι μόνο οικονομικά, που τους αναγκάζουν να εργάζονται από νεαρή ηλικία, αλλά και ενδοοικογενειακής βίας.


Οι υπόλοιποι καθηγητές τον προειδοποιούν πως τα παιδιά είναι εξαιρετικά ατίθασα και αδιαφορούν πλήρως για το μάθημα, ενώ κάποιοι ήδη τα θεωρούν «χαμένη περίπτωση». Ο Θάκερεϊ, όμως, τον οποίο αργότερα οι μαθητές αποκαλούν απλώς «κύριο», αποφασίζει να τους δώσει μια ευκαιρία, γεγονός που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο, αφού οι μαθητές προβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο την ανυπακοή τους. Φωνάζουν, του αντιμιλούν, προκαλούν ακόμη και υλικές καταστροφές. Ο δάσκαλος, όμως, δεν τα παρατά. Αντιθέτως, τους διδάσκει αρχικά βασικούς κανόνες ευγενείας και προσπαθεί να καταστήσει το μάθημα ενδιαφέρον, καταφέρνει να μετατρέψει τα σχολικά μαθήματα σε «μαθήματα ζωής». Μέσω της πρωτοφανούς για τα παιδιά αυτά καλοσύνης του, του επικοινωνιακού του ταλέντου και της μεταδοτικότητάς του, αλλά και της αξιοθαύμαστης προσαρμοστικότητάς του, καταφέρνει τελικά, να γίνει αγαπητός στους μαθητές, ακόμη και στον «δυσκολότερο» χαρακτήρα εξ αυτών και να μεταλαμπαδεύσει κρίσιμες γνώσεις για τη ζωή…..


Μια ταινία με τον αξέχαστο Σίντνεϊ  Πουατιέ ο οποίος  έγραψε ιστορία το 1963, όταν κέρδισε ως ο πρώτος μαύρος ηθοποιός  το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «Κάτω από το βλέμμα του Θεού» ,ο Πουατιέ δημιούργησε μια ξεχωριστή κινηματογραφική κληρονομιά μέσα σε έναν χρόνο, το 1967, με τρεις ταινίες που έσπασαν τα ταμεία αλλά και τις φυλετικές «γραμμές». Στο «Μάντεψε ποιος θα έρθει το βράδυ» έπαιζε έναν μαύρο που αρραβωνιάζεται μια νεαρή λευκή Αμερικανίδα. Στην «Ιστορία ενός εγκλήματος» υποδύθηκε τον Βέρτζιλ Τιμπς, έναν μαύρο αστυνομικό που έρχεται αντιμέτωπος με τον ρατσισμό ερευνώντας μια δολοφονία. Έπαιξε επίσης έναν καθηγητή σε ένα σκληρό σχολείο του Λονδίνου, στην ταινία «Στον κύριό μας με αγάπη».


Διάρκεια:  106 λεπτά


Σκηνοθεσία:    Τζέιμς Κλέιβελ

Παραγωγή: Τζέιμς Κλέιβελ


 Σενάριο: Τζέιμς Κλέιβελ


 Βασισμένο σε:   Sir, With Love


 Πρωταγωνιστές : Σίντνεϊ Πουατιέ, Κρίστιαν Ρόμπερτς, Τζούντι Γκίσον, Σούζι ΚένταλLulu, Πατρίσια Ράουτλετζ  και Φέιθ Μπρουκ


 Μουσική:        Ρον Γκρέινερ


 Φωτογραφία : Πολ Μπίσον


 Μοντάζ: Πίτερ Θόρντον


Προβολή ταινίας : Κυριακή 28/1 & Δευτερα 29/1 στις 8:15 μ.μ

οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ


Επόμενες προβολές:


ΚΥΡ 04/02-ΔΕΥΤ 05/02 Τα 400 χτυπήματα (The 400 blows) (1959) (Φρανσουά Τρυφώ)


ΚΥΡ 11/02-ΔΕΥΤ 12/02 Ανάμεσα στου τοίχους (The Class) (2008) (Λοράν Καντέ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]