LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα:Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου Save-Water /Χαρτογράφηση υδρομέτρων ,725 ψηφιακά υδρόμετρα


 Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 7-12-2023, στην αίθουσα του Δημαρχείου Ιωαννίνων η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου Save-Water (Βελτίωση των Υποδομών Διαχείρισης Υδάτων μέσω Έξυπνων Τεχνολογιών, Πολιτικών και Εργαλείων), που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG IPA II Cross-Border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020, με σκοπό τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων μέσω της αναβάθμισης των υποδομών παρακολούθησης και ελέγχου του πόσιμου νερού και της ενίσχυσης της διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας στη διαχείριση των διασυνοριακών υδάτων.

Στα πλαίσια του προγράμματος η ΔΕΥΑΙ:

* Χαρτογράφησε και αποτύπωσε σε πλατφόρμα GIS 59.258 υδρόμετρα στην πόλη των Ιωαννίνων, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη βάση ψηφιακών δεδομένων με τις θέσεις των υδρομέτρων.

* Εγκατέστησε πιλοτικά 725 «έξυπνα» ψηφιακά υδρόμετρα στην περιοχή του Κάστρου της πόλης για αυτόματη καταμέτρηση της κατανάλωσης.


* Αναβάθμισε 5 Τοπικούς Σταθμούς Διαρροών για την παρακολούθηση της παροχής, της πίεσης, της αγωγιμότητας, της θερμοκρασίας, της θολότητας και του χλωρίου του νερού σε πραγματικό χρόνο.

Με την υλοποίηση του έργου Save-Water η ΔΕΥΑΙ απέκτησε τεχνογνωσία για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου τρόπου παρακολούθησης της κατανάλωσης νερού και επιπλέον, στην περιοχή παρέμβασης του έργου, θα έχει και άμεση γνώση των διαρροών ή άλλων τεχνικών προβλημάτων του δικτύου ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα και να αποκαθιστά τις βλάβες. Τέλος, η αξιολόγηση της λειτουργίας των ψηφιακών υδρομέτρων θα οδηγήσει στην ευρύτερη χρήση τους ώστε αφενός μεν οι χρεώσεις της κατανάλωσης να γίνονται άμεσα και αντικειμενικά, αφετέρου δε να προλαμβάνονται σε επίπεδο καταναλωτή πιθανές βλάβες και να διορθώνονται άμεσα. 


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου και συνεχάρη θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους της Επιχείρησης για τη συμβολή τους στην μετατροπή των Ιωαννίνων σε μια «έξυπνη» πόλη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]