ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού/Ιωάννινα:Το δώρο Χριστουγέννων ...δεν επιστρέφεται -δεν χαρίζεται

 


ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΙΔΡΩΤΑΣ 

ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ - ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ!!

Βρισκόμαστε στην περίοδο των Χριστουγέννων. Τα ξενοδοχεία του νομού γεμίζουν και τα επισιτιστικά μαγαζιά δουλεύουν εκ νέου με αυξημένους ρυθμούς. Κομμένα ρεπό, κόντρα βάρδιες, ωράρια λάστιχο και κομμένες άδειες θα αποτελούν για ακόμη μια χρονιά την σκληρή “κανονικότητα” των Χριστουγέννων για όλους εμάς. Την ίδια στιγμή, η ακριβεία έχει εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη! Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε την ΔΕΗ, το νερό ή το τηλέφωνο, τα είδη πρώτης ανάγκης φαντάζουν πολυτέλεια.. 

Σαν «κερασάκι στην τούρτα» πολλοί είναι οι εργοδότες που αρνούνται να μας δώσουν και το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο αποτελεί κατάκτησή μας και διαχρονική «ανάσα» για κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια. Στο σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και όλες οι προηγούμενες χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα, με μια σειρά από νόμους, οι οποίοι δίνουν αέρα στα πανιά πολλών εργοδοτών για να μη καταβάλλουν το δώρο των Χριστουγέννων. Πολλά είναι τα περιστατικά και στην πόλη μας όπου εργοδότες δεν καταβάλλουν το δώρο ή δίνουν το μισό ασφαλίζοντας τους συναδέλφους λιγότερες ώρες από αυτές που δουλεύουν. Όπως επίσης υπάρχουν οι περιπτώσεις όπου οι εργοδότες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο που τους έχει καταβληθεί μέσω τραπέζης. Δεν παζαρεύουμε τον κόπο μας και τον ιδρώτα μας! Απαιτούμε να δοθεί ολόκληρο σε όλους τους συναδέλφους το αργότερο μέχρι την 21 Δεκεμβρίου, που είναι και η τελευταία μέρα της διορίας για την καταβολή του. ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Διότι το Δώρο Χριστουγέννων είναι μέρος του μισθού μας, δεν είναι έξτρα λεφτά τα οποία λαμβάνουμε με βάση την καλή καρδιά και θέληση της εργοδοσίας. Είναι κατεκτημένο δικαίωμα μας, μετά από αγώνες και διεκδικήσεις. Το Δώρο δικαιούται κάθε συνάδελφος που δουλεύει το διάστημα από την 1η Μάη μέχρι και την 31η Δεκέμβρη και είναι ίσο με ένα μισθό, για όσους αμείβονται με μισθό , ενώ είναι ίσο με 25 ημερομίσθια, για όσους αμείβονται με ημερομίσθιο. Για όσους συναδέλφους δεν έχουν δουλέψει στο ακέραιο το χρονικό διάστημα που προβλέπεται, δικαιούνται μέρος του Δώρου, το οποίο υπολογίζεται σε ποσό ίσο με 2/25 του μηνιαίου μισθού ή ημερομίσθια για κάθε δεκαεννέα ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.


ΕΑΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ “ΔΩΡΟ’ ΚΑΤΕΙΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ή ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!


Η ενίσχυση της οργάνωσης μας, του σωματείου μας, και η συλλογική, οργανωμένη απάντηση μας συνολικά στην επίθεση που δέχεται η ζωή και το μεροκάματό μας είναι μονόδρομος.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]