ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ορκωμοσία στον Δήμο Δωδώνης [βίντεο]
 Όρκο πίστης στην πατρίδα και υπακοής στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους έδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Δωδώνης.

Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του δημοτικού καταστήματος, στην Αγία Κυριακή.Η ορκωμοσία ξεκίνησε με την τελετή αγιασμού, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο οποίος ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή, με υγεία σωματική, πνευματική και ψυχική όπως είπε, ώστε να είναι δυνατή για να παλέψει για την ευστάθεια του τόπου και την ευημερία του λαού. 

Ακολούθησε η ορκωμοσία των μελών της νέας δημοτικής αρχής με θρησκευτικό όρκο.

Την ευχή για μια παραγωγική θητεία υπέρ του συμφέροντος όλων των δημοτών του Δήμου Δωδώνης, έδωσε στην αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης. «Ξεκινά σε λίγα 24ωρα μια νέα θητεία που δημιουργεί την ελπίδα για κάτι καλύτερο, με λιγότερες δυσκολίες από αυτές που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, και έχοντας την πεποίθηση ότι δρέποντας τους καρπούς των προσπαθειών των τελευταίων 9 χρόνων, μας περιμένουν όντως καλύτερες μέρες» σημείωσε.


Ακολούθως τόνισε: «Αφήνω στη λήθη του παρελθόντος το διάστημα της πολύμηνης προεκλογικής περιόδου, με τις προσωπικές επιθέσεις, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, τις επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες που στράφηκαν όχι μόνο εναντίον μου και εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής και των συνεργατών μου αλλά εναντίον υπαλλήλων του Δήμου Δωδώνης και εναντίον της υπόστασης του ίδιου του Δήμου. Έχω την καλή διάθεση να τα αφήσω όλα αυτά στο παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα θέλω να είμαι και ξεκάθαρος πως δεν θα επιτρέψω ανάλογες συμπεριφορές, μομφές και κάθε τοξικότητα που θίγει υπολήψεις, είτε αυτή ενδημεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε διασπείρεται στα καφενεία και τους χώρους συνάθροισης. Ποτέ μου δεν κοίταξα και ποτέ δεν θα μετρήσω ποιος μας ψήφισε και ποιος όχι. Η επόμενη μέρα στο Δήμο Δωδώνης, η επομένη των εκλογών και η πρώτη ημέρα της νέας μας θητείας, απαιτεί να είμαστε όλοι ενωμένοι και προσωπικά, αυτή την υποχρέωση θα κάνω πράξη». 
Η ελπίδα της νέας θητείας όμως, σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Ντακαλέτσης, δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό και την αγνόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι. Των δυσκολιών που δεν θεραπεύτηκαν στους μικρούς Δήμους, όπως ο Δήμος Δωδώνης. «Πετύχαμε πριν από λίγο καιρό, να αυξηθούν σημαντικά οι πάγιες κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τους μικρούς Δήμους της χώρας. Και ο Δήμος Δωδώνης όπως και άλλοι μικροί Δήμοι, θα λάβουν σημαντικά αυξημένους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τα επόμενα χρόνια και ήταν αυτός ένας στόχος και μια επιτυχία εν τέλει, που επεδίωξα και για την οποία δούλεψα και ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και επιτρέψτε μου να αισθάνομαι περήφανος για το αποτέλεσμα. Αυξημένες χρηματοδοτήσεις από τη μια, νέα καθήκοντα και αρμοδιότητες από την άλλη. Η πολιτεία δε σταματά να μας εκπλήσσει δυσάρεστα, και αυτό συμβαίνει διαχρονικά και κάθε φορά που οι εκάστοτε κυβερνήσεις δε διαβουλεύονται ουσιαστικά με τους Δήμους» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δήμων είναι ένα από τα σημαντικά θέματα, στα οποία αναφέρθηκε κλείνοντας την ομιλία του ο επανεκλεγείς Δήμαρχος. Τόνισε συγκεκριμένα: «Έχω δώσει μάχες, τα τελευταία χρόνια, για να μη χάσει στελέχη του ο Δήμος Δωδώνης, όταν το κεντρικό κράτος με διάφορους τρόπους, άνοιγε τις πύλες των Δήμων μας και του δικού μας για την κινητικότητα, τις διαφόρων ειδών υπηρεσιακές μετακινήσεις κτλ. που έπλητταν κάθε φορά, ζωτικές υπηρεσίες του οργανισμού του Δήμου μας. Θέλουμε σήμερα, στελέχη σε μια σειρά από καίριες θέσεις του Δήμου, ζητάμε τη στελέχωση του Δήμου Δωδώνης με αποφοίτους Τμημάτων Πληροφορικής που θα μας βοηθήσουν σε μια στιγμή που η ψηφιοποίηση προχωρά, οι νέες τεχνολογίες επιβάλλουν να τις ακολουθήσουμε, την ώρα που η Τεχνητή Νοημοσύνη κατακτά όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της ανθρώπινης δραστηριότητας και της καθημερινότητας όλο και περισσότερων ανθρώπων». 
«Η νέα δημοτική αρχή θα εξακολουθήσει να αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις νέες προκλήσεις, θα παραμείνει πιστή στο δόγμα της διαφανούς διαχείρισης, της αποτελεσματικής διοίκησης, της νομιμότητας και της με κοινωνικό πρόσωπο παρουσίας του Δήμου. Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία, επιζητούμε τον έλεγχο, ελπίζουμε στην καλή προαίρεση όλων, για να πάμε όλοι μαζί το Δήμο Δωδώνης πολλά βήματα μπροστά» κατέληξε ο κ. Ντακαλέτσης. 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε τέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» κ. Γιάννης Καραμπίνας, ευχόμενος καλή θητεία σε όλους και δεσμευόμενος να επιτελέσει το καθήκον στο οποίο τον έταξε ο Δωδωναίος λαός. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]