Και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων στη χθεσινή πανελλαδική απεργία

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους δημοτικούς υπαλλήλους που συμμετείχαν στην χθεσινή απεργία και στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. 

Χαιρετίζουμε εδώ, από τα Γιάννενα, τους χιλιάδες συναδέλφους μας απ όλη τη χώρα που αψήφησαν κούραση, αποστάσεις, οικογενειακές και προσωπικές υποχρεώσεις για να συγκεντρωθούν στην Αθήνα και να ζητήσουν τη μονιμοποίηση των δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων μας και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας. 

Απέναντι στους χιλιάδες απεργούς η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρχικά η απαξίωση και μετά ο αυταρχισμός και η καταστολή. 

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η ένταση ξεκίνησε την ώρα που διαδηλώναμε μπροστά από το Υπουργείου Εσωτερικό στο οποίο η Υπουργός όχι απλά δεν δέχτηκε να ακούσει τα αιτήματα μας αλλά έστειλε και την αστυνομία.  Μάλιστα σε μια απαράδεκτη κίνηση έφτασε να κρατήσει τους απεργούς. 

Και ήταν εξαιτίας της αποφασιστικότητας των διαδηλωτών που άφησαν τους απεργούς αλλιώς θα είχαμε και συλλήψεις! Τελικά δέχτηκαν να γίνει συνάντηση με έναν εκπρόσωπο της Υπουργού.  

Η εικόνα του συναδέλφου μας να φωνάζει «Γιατί βαράτε; Σκουπίδια μαζεύουμε ! »  πρέπει να εντυπωθεί στον κλάδο. Να βγουν τα σωστά συμπεράσματα. Δεν είναι το κράτος όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε, αταξικό, δίκαιο, ίσο απέναντι στα συμφέροντα όλων. 

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την κρατική καταστολή γιατί, όπως έγινε εμφανές και στη συνάντηση με τον εκπρόσωπό της, δεν έχει καμία διάθεση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. 

Την ίδια ώρα υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τους επιχειρηματικούς ομίλους που ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες και κάνουν “πράσινες” μπίζνες. Για αυτούς δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί, μόνο ζεστό χρήμα από κρατικές επιδοτήσεις και χαράτσωμα του λαού με τα δημοτικά τέλη και τις ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες.

Δεν πάει άλλο! Οι ζωές μας δεν χωράνε στο δημοσιονομικό τους κορσέ! Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις και μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Διεκδικούμε:

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη. Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου στα καύσιμα  και την ενέργεια 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]