ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα/Θέατρο Κύκλος:"Οι ηλίθιοι" τελευταίο τριήμερο παραστάσεων

 


Το Θέατρο Κύκλος υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική χρονιά με μια μεγάλη επετειακή παραγωγή του έργου «οι Ηλίθιοι» του Neil Simon. 

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη των Ιωαννίνων , το Θέατρο Κύκλος 2020-2023 - Θέατρο Έκφραση2013-2020 γιορτάζει δημιουργώντας μια νέα δουλειά αποτελούμενη από τους σημαντικότερους ανθρώπους που έπαιξαν και στήριξαν αυτό το δημιούργημα από τη γέννησή του ως σήμερα. 

Θέλαμε να μιλήσουμε για αξίες, για τη δύναμη της ομάδας, για έμπνευση, για τον άνθρωπο και τις ικανότητές του, για πράξεις, για παιδεία και γνώση, για τον έρωτα , για την επιμονή και υπομονή που χρειάζεται ώστε να αντισταθείς σε όσα επιβάλλονται καθημερινά. Η επιλογή των όσων θέλαμε να εκφράσουμε μας οδήγησε στο ξεκαρδιστικό έργο του Neil Simon το οποίο μέσα από το χιούμορ γίνεται ιδιαίτερα αιχμηρό και επαναστατικό. 

Η σύγχρονη ματιά από την οποία προσεγγίσαμε το έργο, το πολυεπίπεδο σκηνικό και τα σουρεαλιστικά κοστούμια, δένουν με τις μοναδικές μουσικές του Δημήτρη Βεριώνη και τα οπτικά εφέ του Κωστή Εμμανουηλίδη και συνθέτουν ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο ο θεατής θα ταξιδέψει, θα ονειρευτεί, θα γελάσει και ευελπιστούμε να λυτρωθεί. 

Σε μια πραγματικότητα απάνθρωπη και σκληρή, σε έναν κόσμο που βασιλεύει η μοναξιά , σε μια περίοδο που οι αξίες είναι «ντεμοντέ», είμαστε εδώ για να φωνάξουμε πως «το μαζί» αξίζει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, πως το θέατρο ενώνει, το Θέατρο αφυπνίζει, το Θέατρο μορφώνει. Και στα εκατό λοιπόν! Και ακόμη παραπέρα! 


Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Μίνα Παππά

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Γιάννης Κράβαρης

Πρωτότυπη Μουσική- Στίχοι  : Δημήτρης Βεριώνης

Video Mapping: Κωστής Εμμανουηλίδης

Σχεδιασμός Φωτισμού και Χειρισμός : Νικηφόρος Τσίλης

Κατασκευή Κοστουμιών: Χριστίνα Παππά

Μακιγιάζ: Άντζελα Σταμουλακάτου

Ειδικές Κατασκευές: Τατιάνα Μητσιμάρη 

Φωτογράφιση: Μενέλαος Συκοβέλης

Σχεδιασμός Αφίσας : Δημήτρης Γερούκαλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]